Frågor

Hur lang kan en Guidekabel vara?

Hur lång kan en Guidekabel vara?

Slingkabeln används också till guidekabeln. Kabeln som levereras för installationen, är 200 m lång (150 m för Automower® 310). Om det inte räcker, kan mer kabel köpas och med ett skarvdon skarvas på den befintliga kabeln. Maximal tillåten längd på begränsningsslingan är 800 m.

Hur många Guidekablar 430x?

Du kan enkelt starta, stanna och parkera klipparen samt justera dina inställningar. Du kan också få larm och spåra din gräsklippare om den blir stulen – oavsett var du befinner dig. Dubbla guidekablar – Utrustad med dubbla guidekablar som minskar söktiden till laddstationen, speciellt vid komplexa trädgårdar.

Kan man skarva Guidekabel?

Använd alltid skarvdon som är avsedda för att ligga i marken och klara fuktig miljö. Husqvarna och Gardena rekommenderar skarvdon från 3M som är fyllda med silikon. De är enkla att använda och rätt skarvat ger de en fukttålig skarv som tål att ligga i marken i många år.

Hur lägger man Guidekabel?

20 cm extra kabel när du lägger ut begränsningsslingan (punkt 3). I dessa öglor kommer guidekabeln att fästas. Börja dra guidekabeln från laddstationen och spara ca. 50 cm kabel vid laddstationen.

Hur lägger man ut Begränsningskabel?

Anslut ena änden av kabeln till laddstationen och lägg sedan ut kabeln till den bortersta delen av gräsmattan så att robotgräsklipparen enkelt kan hitta den. Anslut den andra änden till begränsningskabeln på den plats där kablarna korsar varandra. Anslut sedan både begränsningskabeln och guidekabeln till laddstationen.

Varför startar inte robotgräsklipparen?

Tryck på valfri knapp på robotens panel. Om roboten inte reagerar på någon av knapparna, och systemet är påslaget, slå av strömbrytaren och tryck roboten i laddstationen för att försöka uppdatera batteriet. När roboten startar om, slå på strömbrytaren och låt roboten fulladdas, åtminstone under 24 timmar.

Hur ska Guidekabel läggas?

Guidekabeln är samma kabeltyp som begränsningsslingan, men utgör ett slags genväg tillbaka till stationen. Den dras från stationen och kopplas därefter in någonstans längs med begränsningsslingan, lämpligen i rakt motsatt ände från stationen så långt bort som möjligt.

Måste man ha Guidekabel till Automower?

Deras kommande generation av Automower kommer dock kunna klippa gräsytor helt utan vare sig begränsningsslinga eller guidekabel. Detta tack vare en ny satellitbaserad teknisk lösning som Husqvarna kallar EPOS.

Måste man ha Guidekabel Husqvarna?

Om du har köpt en robotgräsklippare från Husqvarna, Gardena eller McCulloch ska du även dra en – eller flera – guidekablar.

Hur fungerar skarvdon?

När du ska laga avbrottet med skarvdon behöver du inte skala kabeländarna. Tryck bara ned ändarna i botten på skarvdonet och kläm ihop med t ex en polygrip eller större tång. Var noga med att den blå hylsan går ända ner i botten och att den inte sitter snett.

Hur lägger man ner Begränsningskabel?

Lägga ner begränsningskabel till Automower, robotgräsklippare kan du göra på 2 sätt. Antingen märlar man fast begränsningskabeln med plastmärlor eller också hyr man en kabelläggare som gräver ner kabeln i marken med ett djup på 4-6cm. Det krävs planering och en del arbete.

Hur montera Begränsningskabel?

Lägg ut begränsningskabeln på gräsmattan. Om det inte finns ett trappsteg ska kabeln placeras 10 cm från kanten (fig. 4). Om en sida av gräsmattan gränsar med en grannes gräsmatta där en robotgräsklippare används, ska du placera kabeln 1 m från grannens kabel för att undvika eventuella störningar.

Share this post