Ny

Ar gasolvarmare farligt?

Är gasolvärmare farligt?

– Olyckor med gasolgrillar och gasolvärmare är inte speciellt vanliga, även om de händer. Men med tanke på hur många sådana här produkter det finns ute i hemmen hos folk så är olyckor väldigt ovanliga. Men när olyckor väl inträffar så kan de faktiskt vara livsfarliga – läckande gasol kan leda till en explosion.

Kan man ha gasolvärmare i tält?

den är endast avsedd för utomhusbruk och får inte användas i uterum eller tält. avstånd till brännbart material ska vara minst enligt tillverkarens rekommendationer eller om sådana saknas, minst 0,60 meter åt alla håll.

Får man ha gasolvärmare i lägenhet?

I en bostad får endast gasol för det egna behovet förvaras. Det normala behovet i ett hushåll anses vara en gasolbehållare för förbrukning och en i reserv. Utöver detta får annan brandfarlig gas (t ex acetylen) förvaras i ett utrymme som är brandtekniskt avskilt från bostaden.

Är Gasolkamin bra?

En gasolkamin gör sig särskilt bra i strömlösa stugor, på glasverandor och i förtält till husvagnar. Men de är också bra att ha som back-up vid strömavbrott, eller för att snabbt få upp värmen i till exempel en stuga medan den ordinarie uppvärmningskällan så sakteliga vaknar till liv.

Hur mycket gasol drar en gasolvärmare?

EN GASOLVÄRMARE i fullhöjd kan vid maxtemperatur förbruka upp till 0,9 kg gasol/timme vilket ger en timkostnad på ca 35 kr.

Hur värmer man upp ett tält?

Vatten kan du snabbt värma upp i ett stormkök och om du gör det precis innan du ska krypa ner i sovsäcken kommer du få upp värmen snabbt. Så länge du håller dig i sovsäcken och har blixtlåsen stängda kan du hålla den värme du fått upp bra och länge.

Vad kostar en gasoltub?

Våra gasolpriser avser tom flaska, du betalar endast för den mängd som vi fyller på. Gäller dock ej småflaskor upp till 2kg, som har ett fast pris på 180 kr….Alla priser är inklusive moms.

Fyll på gasol Tanka LPG
32 kr/kg 14 kr/L

Share this post