Trendig

Maste passet vara giltigt 6 manader efter hemresa Tyskland?

Måste passet vara giltigt 6 månader efter hemresa Tyskland?

För resor till de flesta länder utanför Schengen krävs att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatum. Kontrollera att ditt pass är giltigt inför resan. Beställ nytt pass i god tid. Observera att ett pass, för att vara giltigt, inte får ha några skador.

Varför ska passet vara giltigt 6 månader?

Om du saknar ett giltigt pass eller om passets giltighetstid är kortare än 6 månader kan det leda till att du inte släpps in i landet du ska resa till. Varför finns regeln? Många länder i världen kräver att passet ska vara giltigt sex månader efter inresa och ibland även efter utresa.

Passet behöver vara giltigt under hela vistelsen i landet, på resor utanför EU/Schengen rekommenderar vi dock att passet alltid är giltigt i minst 6 månader vid hemresan pga. mellanlandingar och framtida ändringar.

Hur många månader måste passet vara giltigt?

Pass och nationellt id-kort är giltigt i fem år för personer över 12 år. Pass och nationellt id-kort för barn under 12 år är giltigt i tre år.

Hur länge måste passet vara giltigt till Tyskland?

Pass är i dessa fall oftast den enda giltiga identitetshandlingen. Observera att ett svenskt körkort ej är en godkänd id-handling för resor och skiljer sig från det som kallas nationellt id-kort. För resor till de flesta länder utanför Schengen krävs att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatum.

Hur länge måste passet vara giltigt när man reser?

Giltighetstid pass USA Många länder kräver att ditt pass måste vara giltigt minst sex månader efter att du påbörjat din resa. Några av dessa länder är Vietnam, Mexiko, Thailand och Sri Lanka. Om du ska resa till USA krävs att passet är giltigt under hela vistelsen i landet, enligt den amerikanska ambassaden i Sverige.

Måste passet vara giltigt 6 månader efter hemresa Italien?

För vistelse i Sverige eller i Italien finns det inga särskilda krav på passets giltighetstid. Man kan med andra ord vistas i Italien och åka tillbaka till Sverige så länge passet är giltigt.

Share this post