Blogga

Vad ar utmanande fragor?

Vad är utmanande frågor?

Utmanande frågeställningar går på djupet med hur sekvenser av frågor målmedvetet kan byggas upp och användas i undervisningen för att visa på samband, koppla samman begrepp eller företeelser och knyta förkunskaper till ett nytt, fördjupat lärande.

Vad är specialpedagogiska frågor?

Frågor till moment 3 Vilka rutiner har ni för att i samråd med specialpedagogisk kompetens planera undervisningen utifrån analysen av den särskilda bedömningen? Hur kan du stödja och arbeta för att undervisningen redan från början erbjuder eleven olika sätt att förstå, träna, bearbeta och redovisa kunskaper?

Vad är en kreativ fråga?

Creative Questions – Kreativa Frågor – är en teknik för att arbeta med sig själv på egen hand. Den påminner om affirmationer, men har en stor skillnad – de lyfter fram det positiva i dig. Testa båda teknikerna och välj själv vad som passar dig bäst.

Vad kännetecknar en framgångsrik skola?

Samförstånd, stabilitet och tydlighet – det är några av faktorerna som utmärker framgångsrika skolor. Det visar ny forskning vid Göteborgs universitet. – Det går att lära jättemycket av de här skolorna, men det är omöjligt att kopiera dem, säger forskaren Maria Jarl som ligger bakom studien.

Vad motiverar elever i skolan?

Resultatet visar att det är positiv uppmuntran, belöning, varierade arbetsuppgifter och skolan i allmänhet som eleverna i undersökningen anser som motiverande faktorer i skolarbete. Uppmuntran och belöning är också faktorer som litteraturen tar upp som motiverande faktorer.

Hur man får motivation till skolan?

För att du ska kunna känna dig motiverad och taggad har vi listat fyra tips som kan lugna dig:

  1. Belöna dig själv.
  2. Sätt upp delmål och gör checklista.
  3. Våga prata om din nervositet.
  4. Pröva en helt annan inriktning.

Share this post