Rekommendationer

Kan man gora avdrag for parkeringsavgift?

Kan man göra avdrag för parkeringsavgift?

Parkering vid arbetet Kostnader som betalas för parkering vid arbetsplatsen de dagar som privatbilen används för tjänsteresor är avdragsgilla i deklarationen och görs vid avsnittet tjänsteresor. Den som gör tjänsteresor minst 160 dagar om året får göra avdrag för parkeringskostnader för samtliga arbetsdagar.

Hur bokför man hyra av bil?

Kostnaderna för hyra av en personbil som utgör ett operationellt leasingavtal klassificeras som övriga externa kostnader och bokförs i kontogrupp 56. En leasad personbil i ett finansiellt leasingavtal redovisas som maskiner och inventarier i kontogrupp 12 och som en långfristig skuld i kontogrupp 23.

Hur deklarerar man parkeringsavgift?

När kan man göra avdrag för parkeringsavgiften? Parkeringsavgift vid tjänsteuppdrag är avdragsgill med det belopp du betalat och ingår inte i schablonavdraget för bil i tjänsten. Om det till exempel inte går att få kvitto bör du föra dagbok över parkeringsutgifterna.

Vilket konto för parkeringsavgifter?

En kostnad för en skattepliktiga parkeringsavgifter redovisas tillsammans med den ingående momsen i kontogrupp 76 för anställda och i kontogrupp 69 för delägare som inte är anställda. Utbetalningen av kostnadsersättning för parkeringsavgifter sker normalt i samband med löneutbetalningen för anställda.

Är fri parkering en förmån?

Om du har fri parkering vid ditt arbete för din privata bil är det oftast en skattepliktig förmån. Har du en förmånsbil och har fri parkering vid arbetet behöver du inte betala skatt för förmånen.

Kan företaget betala fortkörningsböter?

Om ett bolag eller enskild firma betalar eller ersätter en anställd/delägare för fortkörningsböter eller parkeringsböter utgör det en skattepliktig förmån oavsett om böterna har uppstått vid tjänsteresa eller inte. Fortköringsböter och parkeringsböter är alltid kopplat till den som gjorde förseelsen.

Share this post