Rekommendationer

Vad ar det for skillnaden mellan att bo i en bostadsratt och att bo i en hyreslagenhet?

Vad är det för skillnaden mellan att bo i en bostadsrätt och att bo i en hyreslägenhet?

I en hyresrätt hyr du din bostad av en hyresvärd som äger och förvaltar huset. Äger du en bostadsrätt är du medlem i den bostadsrättsförening som äger och förvaltar huset.

Vad är en Ungdomslägenhet?

Dessa lägenheter som vi valt att kalla ungdomslägenheter är specifikt avsedda för unga bostadssökande i åldern 18 år och som ännu inte har fyllt 26 år. Det finns inte någon övre åldersgräns hur länge du får bo kvar. Bostäderna förmedlas till den med längst kötid och som uppfyller kraven för bostaden.

Hur får man lägenhet som ung?

Är du mellan 18 och 25 år kan du hyra en ungdomsbostad. Ungdomsbostäderna är till för att unga lättare ska komma in på bostadsmarknaden. Villkoren för bostäderna skiljer sig åt och det framgår alltid i annonsen samt på kontraktet vad som gäller för aktuell bostad.

Vad är bo i andra hand?

Att låta någon annan använda din lägenhet eller lokal självständigt innebär att du hyr ut i andra hand. Det behöver du ha hyresvärdens tillstånd för att göra. Om du inte får det kan du ansöka om det hos hyresnämnden.

Vad gäller när du hyr i andra hand?

Viktigt när du hyr ut i andra hand: Du behöver skriftligt tillstånd från din hyresvärd eller hyresnämnden för att hyra ut i andra hand. Skriv ett andrahandskontrakt. Om du tänker hyra ut längre än två är bör du göra en skriftlig överenskommelse med andrahandshyresgästen om att hen avstår från besittningsskyddet.

Vad krävs för att man ska kunna få ett förstahandskontrakt Om man hyr en lägenhet i andra hand?

Du behöver alltid tillstånd från hyresvärden, eller från hyres- nämnden, för att få hyra ut din hyresrätt i andra hand. Om du inte fått tillstånd av hyresvärden eller hyresnämnden och ändå hyr ut din hyresrätt i andra hand riskerar du att bli av med hyreskontraktet och tvingas flytta från lägenheten.

Share this post