Allmänning

Vad kostar det att hyra Boxplats?

Vad kostar det att hyra Boxplats?

Det är standard att du betalar mellan 1 000 och 15 000 kronor för en stallplats, och priset skiftar främst beroende på var du bor, hur mycket hästen äter, hur ofta hovarna ska slås om, hur ofta hästen ska kammas och hur ofta hästen behöver träna.

Vad är rimlig Stallhyra?

Ett genomsnittligt pris för en stallplats är ungefär 2.000-3.000kr/mån, men det finns stallplatser för allt mellan 500kr/mån och 12.000/mån. Man kan säga att man oftast får vad man betalar för då olika bekvämligheter tillkommer vid en högre hyra.

Finns i stall på A?

Stallet

  • Box och spilta. I traditionella stall står hästen i box eller spilta. Det är hästens rum.
  • Stallgången. Försök hålla stallgången helt fri från prylar och lösa föremål.
  • Sadelkammaren. För att hålla ordning på hästens saker är det viktigt att var sak har sin plats.
  • Foderkammaren. Fodret förvaras i ett avskilt utrymme.

Vad kostar det att driva ett stall?

Lantbrukarnas Riksförbund ska ha räknat ut att den faktiska kostnaden för en stallplats på en anläggning med box, hage, ridhus och vitt betald personal landar på 10 000 kronor i månaden. Det har ju inte många råd med, så de flesta stallägare löser det med att själva vara personal, även om de har andra jobb.

Vad ska finnas i ett stall?

LBK:s grundregel är att man högst får lagra ett dagsbehov av hö och halm inne i stallet. Det krävs alltså som regel särskilda och brandtekniskt avgränsade utrym- men för lagring av foder och strö. Från hygienisk synpunkt är detta också att föredra eftersom fuktig stalluft kan bidra till mögeltillväxt, mm.

Har Stallplats?

Att hitta stallplats till din häst, med lagom mycket arbetsinsats för dig själv och dessutom till ett rimligt pris är en utmaning att bita i. Men det finns saker du kan titta efter, som gör både din och hästens vardag i stallet smidigare.

Vad det kostar att ha häst i månaden?

Det kostar det i regel mellan 2 000 och 3 500 kronor per månad att äga en häst, vilket motsvarar en normal delbetalningssumma för en bil. Vi kan därför slutleda att det är dyrt att förfoga över en häst, så även om inköpspriset för hästen är lågt är de löpande kostnaderna nästan alltid stora.

Share this post