Rekommendationer

Vad gor en natverkstekniker?

Vad gör en nätverkstekniker?

Som nätverkstekniker arbetar du med den tekniska infrastrukturen på ett företag och inom en organisation. Ett företags kommunikation är uppbyggd av en struktur med telefoni, skrivare, webblösningar och datorer som alla sammankopplas med varandra i ett nätverk.

Vad kan man jobba som nätverkstekniker?

Arbetsuppgifterna som nätverkstekniker innebär till exempel att installera, anpassa, designa och underhålla nätverket och dess kommunikationslänkar. Ibland kan nätverkstekniker även ge användarsupport till de anställda. Nätverkstekniker kan både vara anställda och arbeta som konsulter.

Hur blir man nätverkstekniker?

Hur blir man nätverkstekniker Det finns flera olika vägar man kan gå för att bli nätverkstekniker. Man kan välja mellan att studera en nätverkstekniker utbildning på högskola, yrkeshögskola eller läsa en grundkurs inom nätverksteknik för att bygga på sina kunskaper.

Vad kan man bli efter dator och kommunikationsteknik?

Exempel på yrken som kanske intresserar dig som väljer inriktningen dator- och kommunikationsteknik kan vara IT-tekniker, teknisk säljare, servicetekniker, elektronikreparatör och nätverkstekniker.

Vad ska man läsa för att bli IT-tekniker?

Utbildning. IT-tekniker kan ha olika utbildningsbakgrund. Det finns de som är självlärda, men idag är det vanligare att du behöver ha någon form av eftergymnasial utbildning för att få anställning. Bra grundutbildning finns på El- och energiprogrammet, inriktning Dator- och kommunikationsteknik.

Vad gör en nätverksadministratör?

Att lösa supportärenden, utföra installationer av applikationer, system och servrar är också vanliga arbetsuppgifter. Driftteknikern kan även ha rollen som beställare och koordinator, när man får många av tjänsterna utförda externt (outsourcing).

Vad gör man i dator och kommunikationsteknik?

En dator- och kommunikationstekniker kan sköta underhåll av servrar, infrastruktur, nätverk, system och applikationer. Att lösa supportärenden, utföra installationer av applikationer, system och servrar är också vanliga arbetsuppgifter.

Är dator och kommunikationsteknik svårt?

Manualer och instruktioner är ofta på engelska vilket ställer krav på språkkunskaper. Utbildningen är en praktisk datautbildning men med stora teoretiska inslag. Under din utbildning kommer du även vara ute på ett företag och praktisera ditt yrke, så kallad APL (arbetsplatsförlagt lärande).

Vilka betyg krävs för IT-tekniker?

För att studera datateknik på högskola eller universitet krävs följande betyg från gymnasiet: Grundläggande behörighet. Engelska 6. Matematik 3b/3c….Om du vill studera till civilingenjör krävs följande betyg från gymnasiet:

  • Grundläggande behörighet.
  • Fysik 2.
  • Kemi 1.
  • Matematik 4.

Share this post