Ny

Ar det farligt att kora med Motorlampan tand?

Är det farligt att köra med Motorlampan tänd?

Att motorlampan lyser beror på att något är fel på motorn, stanna omedelbart om lampan lyser rött och kontakta en verkstad. Lyser lampan gult kan du själv köra till närmsta verkstad för diagnos av vad som kan vara orsaken till att motorlampan lyser.

Kan man köra när oljelampan lyser?

Om din oljelampa lyser under körning måste du stanna bilen och stänga av motorn omedelbart, annars finns det en stor risk att hela motorn skär ihop. I vissa fall räcker det med att fylla på motorolja, men om oljetryckslampan fortfarande lyser måste en professionell mekaniker åtgärda felet.

Hur länge kan man köra med Motorlampan tänd?

Motorlampan lyser men bilen känns som vanligt Då kommer bilen fortfarande gå att köra men med en hög risk för att bilen dör eller inte går att starta igen. Stanna till och titta i bilens instruktionsbok men för säkerhets skull bör du försöka ta bilen till en verkstad så snabbt som möjligt.

Vad kan hända om Motorlampan lyser?

Motorlampan lyser​ gult eller rött: Indikerar att något är fel i motorn. Lyser lampan gult kan du fortsätta köra men en mekaniker bör kontrollera vad felet är snarast. Det kan på en del bilar även indikera fel på ​styrenheten (​elektronikbox​), ​katalysatorn ​eller ​partikelfiltret​.

Hur långt kan man åka om oljelampan lyser?

Om oljelampan i din bil lyser: Gul/orange: Åtgärd krävs. Det är ok att köra en begränsad sträcka, men så snart du kan bör du stanna bilen på en säker plats och stänga av motorn. Följ anvisningarna i instruktionsboken eller ta dig snarast till en närliggande verkstad för hjälp.

Varför slocknar inte oljelampan?

Kan vara en kass givare, men det kan också vara lågt oljetryck och motorn skär tillslut.. Det behöver inte nödvändigtvis bero på låg oljenivå utan det kan vara oljepumpen som gett upp.

Varför lyser Motorlampan orange?

En motorlampa som lyser orange innebär ett allvarligt fel, eftersom den indikerar att motorn har gått i nödläge. Som bilist bör du därför ta varningen på allvar. Har du ignorerat en varningslampa med ett allvarligt motorfel som följd, bör du inte förvänta dig att det ska täckas av bilgarantin.

Share this post