Rekommendationer

Vad ar Trygghetskapitalforsakring?

Vad är Trygghetskapitalförsäkring?

En trygghetskapitalförsäkring ger dig den tryggheten. Den betalar ut ett engångsbelopp om du är sjukskriven under lång tid, oavsett om det beror på en sjukdom eller en olycka. Som mest kan du få 20 prisbasbelopp.

Vad är en grupplivförsäkring?

Om du skulle gå bort kan dina anhöriga drabbas av oväntade kostnader. I ditt medlemskap kan en grupplivförsäkring ingå som kan hjälpa till att täcka till exempel begravningskostnader.

Vad är dödsfallskapital?

TGL är en försäkring vid dödsfall som ger de efterlevande ett engångsbelopp vid en individs bortgång. Ersättningen tillfaller i första hand registrerad partner/make/make, i andra hand barn/barnbarn och som sista alternativ den avlidnes föräldrar.

Vad är privat försäkring?

De kallas också socialförsäkringar och sköts av Försäkringskassan. Privata försäkringar är frivilliga och sköts av försäkringsbolag. Finansinspektionen har tillsyn över försäkringsbolagen. De flesta anställda har dessutom olika kollektivavtalade försäkringar från sin arbetsgivare, som till exempel tjänstepension.

Vad ingår i en traditionell gruppförsäkring?

En gruppförsäkring innehåller olika valbara moment:

  • Livförsäkring.
  • Barn- och ungdomsförsäkring.
  • Olycksfallsförsäkring.
  • Sjuk- och olycksfallsförsäkring.
  • Sjukförsäkring.
  • Sjukkapital/ Trygghetskapital.
  • Sjukvårdsförsäkring.
  • Dessutom s.k. Fortsättningsförsäkring och Seniorförsäkring.

Vad är Folksam grupplivförsäkring?

Grupplivförsäkring för dig som medlem Som medlem omfattas du av en grupplivförsäkring med ett försäkringsbelopp om 38 640 kronor som vid dödsfall utbetalas till i första hand till make, maka, registrerad partner eller sambo och i andra hand dödsboet. Försäkringen gäller till och med den månad medlemmen fyller 65 år.

Vilken försäkringsbolag ska man välja?

Inom sakförsäkring toppar Dina Försäkringar listan följt av Folksam och övriga mindre försäkringsbolag. Lägst betyg fick Moderna följt av Trygg Hansa och If som alla hamnade under branschgenomsnittet. Fordonsförsäkring toppas av Svedea, Dina Försäkringar och Folksam.

Share this post