Ny

Vad behover man for att forlanga uppehallstillstand?

Vad behöver man för att förlänga uppehållstillstånd?

Så kan du få förlängt uppehållstillstånd

  • Du behöver skydd (asyl).
  • Du är familjemedlem till en person som är bosatt i Sverige.
  • Du studerar på gymnasial nivå.
  • Du vill söka arbete efter slutförda studier på gymnasial nivå.
  • Du har studerat på gymnasial nivå och kan försörja dig själv.

När kan man ansöka om förlängt uppehållstillstånd?

Du måste ansöka om förlängning innan ditt tidsbegränsade uppehållstillstånd går ut. Tidigast två månader innan uppehållstillståndet går ut kan du ansöka om förlängning.

https://www.youtube.com/watch?v=cS7pTOLNZm4
https://www.youtube.com/watch?v=mfx-AeZ0mY4

Hur bedöms anställningsvillkoren vid en ansökan om förlängning?

Hur bedöms anställningsvillkoren vid en ansökan om förlängning? När du ansöker om förlängning av ditt arbetstillstånd kontrollerar Migrationsverket om du uppfyllt villkoren för tillståndet under din tidigare tillståndsperiod och om du uppfyller villkoren för att beviljas ett nytt arbetstillstånd.

Hur mycket kostar det att förlänga uppehållstillstånd?

En ansökan om permanent uppehållstillstånd lämnas in samtidigt som en ansökan om förlängning av uppehållstillstånd och kostar inget extra.

Hur många gånger kan man förlänga uppehållstillstånd?

När ditt tidsbegränsade uppehållstillstånd slutar gälla kan du ansöka om förlängning. Du kan få förlängt uppehållstillstånd om du fortfarande behöver skydd. I vissa fall kan du också få uppehållstillstånd om du har andra skäl för att stanna i Sverige.

Hur förnyar man Uppehållstillståndskort?

Om du ska förlänga ett tillstånd i Sverige eller om du behöver ett nytt uppehållstillståndskort ska du besöka Migrationsverket för att bli fotograferad och lämna dina fingeravtryck. Det gäller också dig som söker skydd i Sverige och inte har något tillstånd här. När du besöker Migrationsverket ska du ta med ditt pass.

Måste man annonsera ut en tjänst?

Inom privat sektor finns ingen lagstadgad skyldighet att utannonsera tjänster. Inom kommun och region finns det inte heller något krav på utlysning av tjänster. Däremot har vissa kommuner och regioner policys om att vissa tjänster ska utannonseras.

Hur många gånger kan man få tillfälligt uppehållstillstånd?

Flykting – 3 år Du som har fått status som flykting får ett tidsbegränsat uppehållstillstånd i tre år. Efter tre år kan du få förlängt uppehållstillstånd om du fortfarande behöver skydd. Ett förlängt uppehållstillstånd gäller i två år. Efter tre år har du också möjlighet att ansöka om ett permanent uppehållstillstånd.

Share this post