Populära

Nar galler Kattforsakringen?

När gäller Kattförsäkringen?

Kattförsäkringar kan i allmänhet tecknas från det att kattungen är mellan fyra och sex veckor gammal. I vissa försäkringar finns det en karenstid på 20 dagar. Om din katt blir sjuk under den tiden gäller inte försäkringen.

Hur mycket täcker en Kattförsäkring?

Täcker kattförsäkringen TR (FORL)? Då täcks kostnader upp till 10 000 kronor per försäkringsår från veterinärvårdsbeloppet. Tillägget kostar mellan 450 kr – 650 kr beroende på kattens ålder.

Vilken är den billigaste Kattförsäkringen?

Den billigaste kattförsäkringen enligt vår undersökning är ManyPets (146 kr/månad).

Varför köpa katt med stamtavla?

En originalstamtavla utfärdad av SVERAK är att betrakta som en värdehandling och ”äkthetsbevis” som visar att det är en raskatt. Därför ska stamtavlan alltid följa med katten – om katten byter ägare ska även stamtavlan göra det.

Varför stamtavla på katt?

Stamtavlan underlättar planeringen av aveln genom att man kan se vilka anlag katten kan ha, undvika inavel samt spåra eventuella ärftliga sjukdomar till tidigare generationer. Inom kattklubbarna godkänns endast avel med katter som har en godkänd stamtavla.

Kan man ta över en Hundförsäkring?

Många gånger kan det också vara klokt att ta över hundens befintliga försäkring om sådan finns, speciellt viktigt är detta om hunden blivit äldre och kanske redan behandlats för någon skada eller sjukdom. Denna behandling kan innebära att hunden får reservationer om hunden byter försäkringsbolag.

Vad ingår inte i en Hundförsäkring?

På alla hundförsäkringar finns reservationer för olika fel och sjukdomar som inte täcks av försäkringen. Exempelvis finns det många rasspecifika sjukdomar som inte täcks av de olika försäkringsbolagen även om det skulle ha täckts för andra hundar.

När kan man byta Hundförsäkring?

Du kan byta försäkringsbolag på din försäkring i samband med huvudförfallodagen, dagen då din nuvarande försäkring löper ut. Din huvudförfallodag hittar du i ditt försäkringsbrev. Redan 90 dagar framåt i tiden kan vi förbereda din blivande försäkring.

Share this post