Frågor

Vad kan man gora for att skydda och bevara naturen?

Vad kan man göra för att skydda och bevara naturen?

Använd istället naturliga produkter, som exempelvis vinäger och tvål och vatten. Gör en kompost i din trädgård eller fönsterkarm och plantera något som du själv kan ha användning av – så som kryddor eller grönsaker. Utforska hur du kan köpa lokalproducerade produkter och mat.

Vad kan jag göra för att bevara ekosystemet?

Hållbara ekosystem och biologisk mångfald är grunden för vårt liv på jorden. Att tillgodose mänsklighetens behov av livsmedel, energi, vatten, mineraler och råmaterial utan att skada den biologiska mångfalden och säkerställa hållbart nyttjande ekosystemtjänster är en avgörande utmaning för vår överlevnad.

Varför ska man bevara naturen?

Det finns två huvudskäl för att skydda natur: Den behöver skyddas för att inte arterna ska utrotas. Skyddad natur bidrar också med många ekosystemtjänster – gratistjänster åt mänskligheten, så som att rena luft och vatten och att pollinera grödor.

Vad händer om en art dör ut?

Varje ekosystem är beroende av samtliga arter i det, och det finns otaliga exempel på hur illa det kan gå när det utsätts för plötsliga förändringar. Att en art försvinner kan leda till att hundratals andra arter av djur och växter får ett begränsat livsrum, ont om mat, eller på annat sätt akuta överlevnadsproblem.

Vad kan vi göra för att minska Massutrotningen?

Vi behöver skydda mer natur, bromsa klimatförändringarna, stoppa skogsskövlingen, bekämpa tjuvjakten och förändra vår matproduktion så att den blir mer hållbar. 1 miljon arter hotas* och i förlängningen också vårt eget liv på jorden. Genom att bli fadder stöder du WWFs intensiva arbete med att stoppa utrotningen.

På vilka sätt är de olika ekosystemtjänsterna hotade?

Naturen hotas på olika sätt. Till exempel genom förstörelse av djurs och växters livsmiljöer, överexploatering och införsel av främmande arter som konkurrerar ut våra svenska arter.

Share this post