Frågor

Vilka dack passar min moped?

Vilka däck passar min moped?

*130 är kort och gott bredden på däcket i millimeter. Här kan du ha så brett som mopeden tillåter det. Har du för brett kommer den ta i svingen, eller motorblocket om du kör scooter. Så mät noggrant hur brett däck du kan ha!

Kan en 16 åring äga en moped?

Om man är under 18 år som du är så innebär det att man är omyndig. Omyndiga får inte råda över sin egendom eller åta sig förbindelser i vidare mån vad som följer av lag (9 kap. 1 § föräldrabalken). Det innebär att det är dina vårdnadshavare som har rätt att bestämma över din egendom.

Får en 14 åring äga en moped?

För att köra moped klass I ska du ha fyllt 15 år och ha körkort klass AM. Du måste ha hjälm när du kör moped. Mopeder av klass II kallas också för oregistrerade mopeder och får vara konstruerade för en hastighet av högst 25 km/timme.

Var köper man Mopeddäck?

Mopeddäck – Köp däck till moped online | Vianor – Vianor.

Vad kostar det att byta däck på moped?

Däck / Däckbyte, Priser

Typ CROSS, MC-SCOOTER, SCOOTER & MOPED
Bak 350:- 500:-
Fram 250:- 250:-
Bak & Fram 500:- 650:-
Lös fälg 150:- 150:-

Vem kan äga en moped?

Du behöver ha minst trafikförsäkring för att få köra med mopeden. Ägare och försäkringstagare ska vara den person som använder mopeden mest.

Vem äger mopeden?

På transportstyrelsens hemsida kan du skriva in ett registreringsnummer för att se vem som är ägare till ett visst fordon. Transportstyrelsen har även en sms-tjänst med samma funktion som du hittar här. Du kan alltid vända dig till polisens tipstelefon på 114 114 om du misstänker att ett brott har begåtts.

Vem får äga en moped?

Måste man ha vinterdäck på moped?

Inga krav på vinterdäck på hojar alls. Bara de är lagliga, 1 mm mönster eller va de är så är det bara att åka.

Share this post