Populära

Nar far man besked om bostadsbidraget?

När får man besked om bostadsbidraget?

Från och med 2023 får du besked om att du har fått för mycket eller för lite i bidrag året efter att bidraget betalades ut. Du kan få beskedet i april, juni, september eller december. Det går inte att säga vilken av dessa månader just du får informationen.

Hur vet jag om jag kan få bostadsbidrag?

Du kan ha rätt till bostadsbidrag om ditt barn bor hos dig i minst 30 dagar per år. Men bidraget blir lägre när barnet bor hos dig på deltid. Om ditt barn bor hos dig mindre än ungefär halva tiden finns en extra regel. Du måste ha minst två rum och kök och bostadsytan måste vara minst 40 kvadratmeter.

Hur vet man om man har rätt till bostadsbidrag?

Hur fyller man i bostadstillägg?

Om du är ålderspensionär ansöker du om bostadstillägg hos Pensionsmyndigheten. Om du vill veta om du kan få bostadstillägg kan du ringa oss på 0771-524 524. Förbered dig gärna genom att ta fram uppgifter om din bostadskostnad, dina inkomster och ditt sparande. Är du gift eller sambo behöver vi uppgifter om er båda.

Hur återbetalar man försäkringskassan?

Om du inte kan betala hela beloppet på en gång kan du komma överens med oss om en avbetalningsplan. Det gör du enklast genom att logga in på Mina sidor. Du kan inte ansöka om en avbetalningsplan förrän du har fått ditt beslut där det står hur mycket du ska betala tillbaka och när förfallodatumet är.

Hur får man besked om bostadsbidrag?

Om du får bostadsbidrag som ensamstående kan du anmäla förändringar på Mina sidor. Om du är gift eller sambo eller inte kan logga in på Mina sidor kan du anmäla förändringar på en blankett. Om du fått högre inkomst kan du även anmäla genom att ringa kundcenter på 0771‑524 524.

Vad är skillnaden på bostadsbidrag o bostadstillägg?

Bostadstillägget ska ses just som ett tillägg till din pension, sjukersättning eller aktivitetsersättning. Bostadsbidrag ges i stället till barnfamiljer och unga låginkomsttagare under 29 år som har svårt att betala sina bostadskostnader.

Share this post