Frågor

Far spis och diskmaskin sta bredvid varandra?

Får spis och diskmaskin stå bredvid varandra?

Tänk till exempel på var du placerar diskmaskinen så att den inte blir en fälla i arbetsflödet. Du vill ha den nära vasken så att du kan skölja av vid behov innan du ställer in – men undvik att placera diskmaskinen mellan vask och spis eftersom det statistiskt sett är den yta som används mest.

Vad gäller vid installation av diskmaskin?

En diskmaskin, som placeras i ett utrymme utan golvavlopp, bör vara försedd med skydd mot oavsiktlig utströmning av vatten. Detta innebär dels att själva maskinen ska ha någon form av översvämningsskydd, dels ska maskinen anslutas till en lätt avstängningsbar ventil.

Måste en rörmokare koppla in diskmaskin?

Ska du installera en diskmaskin där det tidigare inte funnits någon installerad behöver både el och vatten dras. Du måste då ta hjälp av en certifierad hantverkare med rätt behörigheter. Här krävs en rörmokare med certifikat från Säker Vatten samt en elektriker godkänd hos Elsäkerhetsverket.

Måste diskmaskin stå bredvid diskho?

Vitvarorna har en central del i köket och placeringen av dem är viktig för arbetetet i köket. Placera med fördel din diskmaskin nära diskhon där du har tillgång till vatten och avlopp.

Måste diskmaskinen sitta fast?

För att diskmaskinen skall stå stadigt måste den skruvas fast i bänkskivan (moment 6) med de två bipackade fäst- plåtarna.

Kan man installera en diskmaskin själv?

Att tänka på när du installerar diskmaskinen själv Har du tidigare haft en diskmaskin i köket och vill byta ut den får du installera den nya själv. I princip är det bara att ta bort den gamla och sätta in den nya. Se bara till att du har koll på vilka slangar som går vart, och hur de ska sitta.

Vad innebär helintegrerad?

En integrerad diskmaskin levereras utan lucka, topp och ofta utan väggpaneler – bara isolering – för att den ska kunna byggas in i köksinredningen och förses med en lucka som liknar de andra köksluckorna.

Hur montera Kökslucka på diskmaskin?

Ta maskinens lucka och rikta in valsarna mot öppningarna på diskmaskinens framsida. Skjut in valsarna i öppningarna och låt luckan glida på plats. Fäst maskinens lucka längst ned med skruvar på båda sidorna och täck hålen med plastflikarna.

Share this post