Ny

Vad menas med ekonomiska resurser?

Vad menas med ekonomiska resurser?

Medan ekonomen talar om de resurser som finns här och nu, talar ekologen om vad som finns kvar på lång sikt. Resurser kan i ett ekonomiskt pespektiv användas, konsumeras för att klara sin försörjning i fråga om t. ex. mat, husrum, kläder o.s.v. Men mycket kan köpas för pengar.

Vad menas med ekonomiskt?

Ekonomi är ett samlingsbegrepp för anskaffning, förvaltning och användning av materiella värden. Ofta definieras ekonomi som hushållning med knappa resurser. En närliggande definition är att ekonomi är vetenskapen om hushållning och förvaltning. Se även företagsekonomi och nationalekonomi.

Vad betyder ordet ekonomi på grekiska?

Ordet ekonomi kommer från grekiskan och betyder hushållning med resurser. Med andra ord – hur vi använder våra resurser på bästa sätt.

Vilka tre slag av resurser finns det inom ekonomi?

Betydelsen av ekonomiska resurser En ekonomisk grund- trygghet och möjligheter att välja (bostad, semestermål, fritidsakti- viteter etc.) är därmed centrala indikatorer på barns och ungdomars levnadsnivå. Förutom den omedelbara vikten av ekonomiska resurser kan dessa ha betydelse även på längre sikt.

Vilka tre nivåer av ekonomi kan man tala om?

De tre stegen är subjektiva och beskriver hur du upplever din egen ekonomiska situation. Rent praktiskt innebär det att olika personer kan ha vitt skilda kriterier för att uppnå samma ekonomiska mål….Tre nivåer av ekonomiska framsteg

  • ekonomiskt trygg.
  • ekonomiskt fri.
  • ekonomiskt oberoende.

Vad kommer ordet ekonomi från?

Ekonomi (från klassisk grekiska oikos, ”hus” och nomos, ”lag”) är läran om hushållande med begränsade resurser i ett tillstånd av knapphet. Med knapphet menas att tillgängliga resurser är begränsade i förhållande till totala önskemål och behov.

Vilka är de tre eller fyra produktionsfaktorerna?

Medel, eller resurser, som behövs som insats för att producera varor och tjänster. Ofta nämns produktionsfaktorerna arbetskraft, naturtillgångar och kapital. Ibland särskiljer man även humankapital (kunskap).

Share this post