Rekommendationer

Hur forlorar man pa monopol?

Hur förlorar man på monopol?

Spelets mål Monopol går ut på att köpa, hyra ut eller sälja fastigheter på ett så fördelaktigt sätt som möjligt. Vinnare är spelaren som blir ägare till hela staden eller som vid spelets avslutning är rikast och äger mest.

Hur mycket pengar ska man ha i nya monopol?

I originalspelet är det 30,000 kronor medan i Monopol Junior är det 31 kronor. Det går heller inte att bygga hus eller hotell på nöjesparkerna utan en nöjespark kan inte öka i värde. Monopol Spel är slut när en spelare har slut på pengar. Då räknas övriga spelares pengar och den som har mest vinner.

Vem vinner i monopol?

Det sällskapsspel som spelas allra mest hemma i stugorna är garanterat Monopol. Och om man vill slå mormor, faster, syskon och pojkvännen i spelet ska man fortsätta läsa.

Hur många spelare monopol?

Monopol (spel)

Antal spelare 2–6 (normalt) 2–12 (varierar)
Speltid 60–240 minuter (normalt)
Åldersrekommendation 8 år
Genre Brädspel
Spelserie

Kan man inteckna hus i monopol?

Bostadshus och hotell kunna icke intecknas. Alla byggnader på en tomt måste säljas tillbaka till banken innan tomten kan inteckna s. Banken betalar halva inköpspriset (se ovan). Vill en spelare bygga på intecknad tomt måste han lösa inteckningen plus 10 % ränta, och köpa nytt hus av banken till fulla priset.

En spelare väljer att inte köpa en egendom när de landar på den. Flera spelare vill köpa hus, hotell och banken saknar det antal som önskas. En spelare går i konkurs. Då auktoriserar banken omedelbart ut alla den konkursansattes egenskaper till högstbjudande (förutom hus/hotell).

Kan man betala sig ut ur fängelse monopol?

Fängelse: Antingen som besökare eller att du hamnar i fängelse som fånge. Som besökare påverkas du inte alls, utan kan fortsätta spelet i nästa omgång. Som fånge behöver du komma ut genom att antingen slå tärningarna, använda “komma ut ur fängelse” kort eller betala.

Share this post