Ny

Hur lange galler nuvarande Covid restriktioner?

Hur länge gäller nuvarande Covid restriktioner?

Skydda dig själv och andra mot covid-19 (Affisch) Affischen informerar om de allmänna råd som gäller från 12 januari 2022 och tills vidare.

När försvinner restriktioner?

Den 9 februari 2022 påbörjas avvecklingen av åtgärderna mot covid-19.

Vilka restriktioner gäller 9 februari?

De flesta pandemirestriktioner och allmänna råd tas bort från och med 9 februari. Det gäller bland annat deltagarbegränsningar, vaccinationsbevis och krav på avstånd mellan sällskap. Vissa råd och rekommendationer kommer dock fortfarande finnas kvar.

Vilka nya restriktioner gäller?

Covid-19 inte längre allmänfarlig och samhällsfarlig Smittspårning ska fortfarande ske i sluten vård och omsorg där personer med hög risk att bli allvarligt sjuka finns. Läs mer om covid-19 hos Folkhälsomyndigheten.

Hur länge visar man positivt på Corona?

Ett positivt PCR-test innebär att du har covid-19 PCR kan ge svar på om en person har eller nyligen har haft covid-19. Arvsmassan från viruset kan ofta påvisas i veckor (ibland månader) efter att en person blev sjuk, men det innebär inte att personen fortfarande är smittsam.

Hur länge är man Covid positiv?

Om du inom de senaste tre månaderna haft covid-19, behöver du inte ta nytt prov vid förkylningssymtom. Blir du så pass sjuk att du behöver söka vård så gör läkaren en medicinsk bedömning av om du behöver lämna ett nytt prov. Stanna däremot hemma vid nytillkomna förkylningssymtom/luftvägssymtom.

När avtar smittspridningen?

Bland personer som tidigare infekterats med omikron antas skyddseffekten mot den nya virusvarianten avta efter tre månader. I detta hypotetiska scenario ökar smittspridningen under våren 2022 och når en topp i mitten av maj.

När kan jag återgå till jobbet efter Covid?

Den gäller även dig som är vaccinerad eller som tidigare har haft covid-19. Särskilda rekommendationer finns för personal inom hälso- och sjukvården och omsorgen. Barn och vuxna kan återgå till arbetet, skolan, förskolan och andra aktiviteter när de har blivit friska och har gott allmäntillstånd.

Hur länge ger Covid utslag på Antigentest?

De ger ett snabbt svar om någon har covid-19. Däremot är de inte lika känsliga som PCR-tester, så det kan vara så att du har covid-19, även om antigentestet visar negativt resultat. Antigentest tas oftast med en pinne i näsan och ibland i halsen. Du får provsvaret samma dag, ofta inom en halvtimme.

Share this post