Ny

Vad betyder sarskilda forkunskaper?

Vad betyder särskilda förkunskaper?

På många utbildningar finns det även krav på så kallade särskilda förkunskaper. Det brukar handla om att du ska ha godkända betyg från vissa specifika kurser från gymnasiet eller att du ska ha viss arbetslivserfarenhet.

Varför syns inte mina betyg på antagning se?

Varför syns inte alla betyg och poäng? Vi hämtar bara uppgifter om betyg, högskoleprov och högskolepoäng när du gör en anmälan till en utbildning här på Antagning.se. Har du inte gjort någon anmälan kan du inte se dina senaste resultat under Mina meriter.

Vad finns det för behörighetskrav för respektive utbildningsform?

För all utbildning på högskolan måste du ha grundläggande behörighet. Du ska ha blivit godkänd på minst 90 procent av de kurser du läst på gymnasiet i Sverige, eller motsvarande utomlands, alternativt fått behörighet genom studier vid komvux eller folkhögskola.

Vad menas med att urval pågår?

Det är ofta fler som söker till en utbildning än det finns lediga platser. Då görs ett urval för att bestämma vilka som blir antagna. Beroende på vilka meriter du har, placeras du i en eller flera urvalsgrupper där du sedan konkurrerar om platserna.

Hur får jag in mina betyg på antagning se?

Kolla dina meriter på Mina sidor Även om din skola för över betyg via betygsdatabasen, behöver du gå in på Mina sidor och kontrollera att uppgifterna stämmer.

Hur kan jag se mina gymnasiebetyg?

Du borde kunna se dina betyg om du loggar in på antagning.se. Den skola du gick på bör även kunna skicka betygen till dig om du hör av dig till dem. Om du vill räkna ut ditt snittbetyg kan du göra det här.

Vad kan man plugga vidare efter gymnasiet?

Vi reder ut vilka olika sätt du kan studera vidare på efter gymnasiet!

  • Högskola och universitet. Direkt efter gymnasiet så kan du studera vidare på högskola eller universitet.
  • Komvux och vuxenutbildning.
  • Yrkesutbildning.
  • Folkhögskola.
  • YH-utbildning.
  • Studera utomlands.
  • Jobba innan, under eller efter.

Vad betyder G2F nivå?

Nivå/Djup anges med; G1N = Grundnivå med endast gymnasiala förkunskapskrav, G1F = Grundnivå, har mindre än 60 hp kurs/er som förkunskapskrav, G2F = Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er som förkunskapskrav, G2E = Grundnivå, examensarbete för kandidatexamen, A1N = Avancerad nivå, har endast kurs/er på grundnivå som …

Vad är G1F?

A1N – kurs med endast kurs/kurser på grundnivå som förkunskapskrav. (Ungefär D-nivå i ett äldre system.) A1F – kurs med kurs/kurser på avancerad nivå som förkunskapskrav.

Vad menas med särskild behörighet?

De flesta utbildningar kräver förutom en grundläggande behörighet dessutom särskild behörighet. Det innebär i de flesta fall att du måste ha läst vissa gymnasiekurser, men det kan också innebära krav på arbetslivserfarenhet, arbetsprover eller högskolekurser.

Vad kan man blir om man går samhällsvetenskapliga?

Vad kan man ha för yrken efter Samhällsprogrammet på gymnasiet?

  • Advokat. Arbetsmiljöinspektör. Arkeolog. Art director. Banktjänsteman. Behandlingsassistent. Bibliotekarie.
  • Influencer. Innovatör. IT-arkitekt. Journalist. Jurist. Kommunikatör.
  • Psykolog. Präst. Rektor. Skötare inom psykiatrisk vård. Social media manager. Socialsekreterare.

Vad gör folk efter studenten?

I många länder är det vanligt att direkt börja studera vid universitet eller högskola efter en avslutad gymnasieutbildning. Även i Sverige väljer många att fortsätta plugga direkt efter studenten, men det har dock blivit mer vanligt att ta ett uppehåll.

Share this post