Rekommendationer

Vad ar godsdeklaration?

Vad är godsdeklaration?

Godsdeklaration. För varje transport av farligt gods ska avsändaren utfärda godsdeklaration (dangerous goods declaration) på svenska vid landtransport och vanligtvis på engelska – vid internationell transport. Både avsändaren och transportören ska spara en kopia av detta dokument i tre månader.

Vad gäller vid truckkörning?

Sikten måste vara tillfredsställande och trucktrafiken ska vara avgränsad från gående. Lastbilsflak och liknande ska säkras innan man kör ut trucken på flaket. Den som kör truck ska ha bälte när det finns. Arbetsgivaren ansvarar för att truckförarens teoretiska och praktiska kunskaper är skriftligt dokumenterade.

Vem ska tillhandahålla skriftliga instruktioner till chauffören?

Transporthandlingar och skriftliga instruktioner skall tillhandahållas av avsändaren om inte annat är särskilt föreskrivet.

Vad är minimikraven för att få köra truck?

För att framföra en truck ska man ha dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper, men man behöver inte ha ett formellt truckkörkort (se AFS 2006:5 Användning av truckar). Om man har ett truckkörkort så räcker inte enbart detta, utan man måste också ha arbetsledningens skriftliga tillstånd att köra truck.

Får man köra truck på Am kort?

För att köra truck inomhus behöver du ha ett utbildningsintyg (truckkort) och ett körtillstånd från din arbetsgivare. Egentligen säger lagen att du ska ha ”dokumenterade teoretiska och praktiska kunskaper” på att du kan köra truck. Ska du köra truck på väg krävs körkort med behörighet AM eller traktorkort.

Hur skriver man en godsdeklaration?

Skapa en godsdeklaration

  1. Navigera till sidan Godsdeklaration.
  2. Kontrollera uppgifterna. All lastad materiel står listad mellan de två liggande svarta strecken.
  3. Tryck på rubriken Avsändare överst på sidan om du vill ange en avsändare. Fyll i avsändaren i textrutan och tryck Spara.
  4. Tryck på Spara.

Vilka etiketter och piktogram ska användas för bensin?

Rörmärkning för brandfarlig vätska (CLP) – Bensin

  • Etiketter för rörledningar och tankar innehållande bensin.
  • Eftersom bensin är ett hälsofarligt ämne måste etiketterna innehålla följande farosymbol: GHS08 (hälsofarliga ämnen).
  • Den bruna färgen används för att framhäva ämnets brandfaliga egenskaper.

Share this post