Allmänning

Vad hander om du inte Kontrollbesiktigar din bil i tid?

Vad händer om du inte Kontrollbesiktigar din bil i tid?

Om du inte kontrollbesiktar ditt fordon inom den tid som gäller beläggs det automatiskt med körförbud. Fordonet får då bara köras kortast lämpliga väg till en verkstad för reparation och till besiktningsföretag för kontrollbesiktning. Körförbudet upphävs först efter att kontrollbesiktningen är gjord.

Kan man ändra Besiktningsperiod?

Du kan alltid välja att besikta fordonet tidigare och på så sätt flytta besiktningsperioden till en tid på året som passar dig.

Hur långt innan kan man avboka besiktning?

Avbokning (avbokningsregler) Du kan avboka din besiktning helt eller delvis. Avbokning måste ske senast 24 timmar före den bokade besiktningstiden.

När är sista dag att besikta bilen?

Vanliga frågor och svar om besiktning av personbil Lätta personbilar ska besiktas för första gången senast 36 månader efter fordonet togs i bruk, andra gången senast 24 månader efter föregående besiktning. Efter det ska den besiktas senast var 14:e månad. Hur vet jag när jag ska besikta bilen?

När har jag körförbud?

Hur vet jag när jag ska besikta bilen? Genom att fylla i ditt registreringsnummer på besikta.se kan du se när besiktningsperioden för just din bil tar slut. Här kan du även boka en tid för din besiktning. Vill du ha en påminnelse via e-post eller SMS i god tid, registrera dig på Mina Sidor.

Får man köra utan tuta?

Glöm inte att tuta Tutar du när du inte får kan det bli böter – och låter du bli att tuta kan det också straffa sig. Om en situation kräver att du ska varna med ljud- eller ljudsignal för att till exempel en fara ska kunna avvärjas måste du göra det. Annars riskerar du att bötfällas.

Får man ha tuta på knapp?

Som sagt en fjädrande knapp/strömbrytare med en lapp som det står tuta på så är det okej. Och ja man sätter lappen över eller under. En kompis, som också hade separat knapp för sitt signalhorn, fick ta till en nödlösning (p.g.a. tidsbrist).

Share this post