Trendig

Vart ser man utgangsdatum pa korkort?

Vart ser man utgångsdatum på körkort?

Det står på körkortet när det tillverkades och när behörigheterna slutar gälla (punkt 4a och fält 11 på körkortet). När ditt körkort ska förnyas skickar vi automatiskt ut en ansökningsblankett för nytt körkort (grundhandling) till din folkbokföringsadress.

Kan läkare utfärda körförbud?

Läkarna har dock en annan möjlighet. Enligt lagen kan de utfärda muntliga körförbud, men bara om de bedömer att patienten kommer att följa överenskommelsen. Körförbudet måste också journalföras och följas upp vid återbesök.

Hur tungt fordon får man köra på b kort?

B – Personbil och lätt lastbil Med körkortsbehörigheten B får du bland annat köra personbilar och lätta lastbilar med en totalvikt på högst 3 500 kg. släpets totalvikt inte är mer än 750 kg.

Vad betyder am på körkortet?

För att få körkort för AM (moped klass I) måste du ha ett godkänt resultat på kunskapsprovet. Du behöver inte göra något körprov. Här kan du läsa mer om kunskapsprovet och hur du gör för att boka.

Hur lång tid tar det för att få ett körkort?

Vid namnbyte skickar Transportstyrelsen automatiskt en grundhandling till den adress där du är folkbokförd. Vi skickar automatiskt ut en ansökningsblankett för nytt körkort (grundhandling) cirka 2-3 månader innan giltighetstiden går ut.

Vilken behörighet får du köra med ditt körkort?

Bokstäverna på punkt nio på ditt körkort talar om vilken behörighet du har. Vilka fordon man får köra med respektive behörighet och vilken ålder som krävs för att få ta behörigheten framgår av tabellen nedan. Behörighet. Körkortsålder. Ger rätt att köra. AM.

Hur länge ska ditt körkort förnyas?

Om du har körkort med bara någon eller några lägre behörigheter (AM, A1, A2, A, B eller BE) ska ditt körkort förnyas vart tionde år. Vi skickar automatiskt ut en ansökningsblankett för nytt körkort (grundhandling) cirka 2-3 månader innan giltighetstiden går ut.

Hur ska du hantera ditt körkort?

Körkortet visar inte bara vilka fordon du får köra, det är också en id-handling. Tänk på att ditt körkort därför är att jämställa med en värdehandling. Det är viktigt att du hanterar körkortet varsamt och förvarar det säkert. Ett körkort ska förnyas om det har kommit bort eller blivit stulet, skadat eller förstört.

Share this post