Rekommendationer

Nar kommer man ut fran fyllecell?

När kommer man ut från fyllecell?

Efter att ha varit inlåst i fyllecellen i sex till åtta timmar (det beror på hur berusad man är) så släpps man ut. Med en förmodad bultande huvudvärk så får man tillbaka sina grejer innan polisen ser till att man kan ta sig hem.

Vad händer om man blir tagen för LOB?

Omhändertagande enligt LOB kan leda till återkallat körkort I vissa fall leder utredningen till att ditt körkort återkallas på grund av att du anses opålitlig i nykterhetshänseende. Spärrtiden sätts vanligtvis till ett år från senaste kända nykterhetsanmärkning.

Vad händer när man hamnar i fyllecell?

”När vi tar in personer, faller det under lagen om omhändertagande av berusad person. I cellen får sedan nyktra till under tillsyn men aldrig mer än 8 timmar. Om man omhändertas underrättas sociala myndigheterna och det syns även i körkortsregistret.

Får man böter om man hamnar i fyllecell?

Blir man omhändertagen enligt LOB så finns det ingen brottsmisstanke, man kan se det som ett hjälpmedel och inte som ett straff. Det är för att du ska nyktra till och för att eventuella faror/olyckor ska undvikas. En förundersökning kommer således inte startas.

Hur många gånger får man hamna i fyllecell?

-Vi tittar först och främst på antalet LOB:ar under en tvåårsperiod. Har man två LOB:ar (blivit omhändertagen två gånger, reds anm) inom en tvåårsperiod så skickar vi personen till sociala myndigheter för en utredning.

Hur länge blir man Lobbad?

I polisens egna föreskrifter anges som ett råd att man normalt ska bli frigiven efter 4-6 timmar. Alkohol och andra berusningsmedel som hittas på personen när den omhändertas ska som huvudregel förstöras av polisen.

Kan man förlora körkortet om man hamnar i fyllecell?

Lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB, ger polisen rätt att ta hand personer som utgör en fara för sig själv. Och personer som blir intagna hos polisen ett par gånger för detta kan, även om de inte kört bil, få körkortet återkallat på grund av opålitlighet i nykterhetshänseende.

Är LOB ett brott?

Lagen om omhändertagande av berusade personer m.m. (1976:511), förkortat LOB, är en svensk lag, som ger polisen och ordningsvakt rätt att omhänderta en berusad person, som inte kan ta hand om sig själv eller annars utgör en fara för sig själv eller andra.

Får man brev av polisen efter fyllecell?

I samband med att kommunen får information att ett ingripande har gjorts med anledning av att personen inte kunnat ta hand om sig själv eller utgjort en fara för sig själv eller någon annan på grund av alkoholdrycker eller annat berusningsmedel, skickas ett brev för att informera att det finns hjälp och stöd att få.

Hur länge får man sitta LOB?

Om en minderårig är kraftigt berusad och blir omhändertagen av polisen enligt LOB blir den omhändertagne hemskickad till sina föräldrar eller, i allvarliga fall, till sjukhuset. Endast som en sista utväg kan den berusade sättas i fyllecell och då endast i maximalt åtta timmar.

Share this post