Rekommendationer

Hur ar det att jobba i en kladbutik?

Hur är det att jobba i en klädbutik?

Att arbeta som butiksbiträde innebär att du har en säljande roll. Som butiksbiträde i butik eller varuhus kan du sälja många olika varor, från nyskördade grönsaker till avancerad elektronik. Det är viktigt att vara lyhörd och kunna svara på kundernas frågor om olika varor, samt att kunna ge kunden råd om skötsel.

Vad kan du bidra med som butikssäljare?

Butikssäljare arbetar ofta med att presentera de varor som butiken säljer. Det kan handla om allt från att placera ut färska varor i fruktdisken och ta bort utgångna artiklar till att vika ihop och lägga tillbaka kläder som kunderna provat.

Vad fångade ditt intresse för tjänsten?

Vad fångade ditt intresse? Vad hos företaget och dess verksamhet lockar dig? Avsluta det inledande stycket med att kort motivera varför just du är rätt person för tjänsten. Försök att tänka ur arbetsgivarens perspektiv: Varför ska de anställa just dig?

Vad lär man sig som butikssäljare?

I rollen som butikssäljare är arbetsuppgifterna väldigt skiftande och du utför allt från kassajobb, uppackning, sortering, prismärkning till påfyllning av varor. Under utbildningen lär du dig också marknadsföring, branschkunskap, försäljning och affärsutveckling.

Hur tar man sig in i modebranschen?

Tidningar och stylister älskar folk som jobbar gratis. Detta är kanske den mest effektiva vägen in i branschen. Vissa tidningar använder sig bara av praktikanter från utbildningar men många frilansande stylister är överlyckliga över passionerade ungdomar som vill lära sig allt. Viktigt: kom först och gå sist.

Vad gör en Designtekniker?

En designtekniker fyller en viktig funktion i produktionen som en länk mellan design och produktion. En designtekniker kan både mönsterkonstruktion och kvalitetskontroll och övervakar ofta arbetet i fabrik. En direktris är den som gör designers skisser och förslag till verklighet.

Share this post