Populära

Hur skriver man en referenslista APA?

Hur skriver man en referenslista APA?

Referenser i löpande text Att referera i enlighet med APA-systemet i löpande text innebär att ange författare följt av årtal. Referenser som anges i löpande text måste återfinnas i referenslistan och referenser i referenslistan måste också återfinnas i löpande text.

Hur översätta citat?

Om man ändå vill gå vidare med en översättning av citatet måste man göra tydligt att det är ens egen översättning. Det gör man i parentesen: (Författare, 2007, s. 126, min översättning). Oftast är det bättre att istället parafrasera, alltså skriva citatets andemening med sina egna ord.

När skriver man jfr?

4.7 ”Se”, ”Jfr” När man skriver se (se Ekman 1996) innebär det en direkt hänvisning. Jfr däremot innebär ett påpekande om att något näraliggande behandlas i det angivna verket eller på det angivna stället. Båda uttrycken kan användas också för hänvisning inom den egna texten.

Hur gör man källhänvisning Oxford?

Källhänvisningar är en hänvisning till en källa i den löpande texten. I Oxfordsystemet, som också kallas (fot-)notsystemet, består källhänvisningen normalt av en upphöjd siffra efter meningen (kallas not) och en fotnot längst ner på sidan i form av en siffra som följs av förklarande text eller en källhänvisning.

Hur refererar man till en Sekundärkälla?

Om du vill referera till andrahandskällan anges enligt APA i texten ursprungskällans författare och publiceringsår (om det är känt) samt citeringen till andrahandskällan (det verk som man tagit del av). I referenslistan anges andrahandskällan.

Vad står jfr för juridik?

När man hänvisar till en text med se gör man en direkt hänvisning. Om man däremot använder jfr, så är det för att något som är jämförbart eller för att ett närliggande ämne behandlas på angivet ställe.

Hur gör man fotnoter Källhänvisar?

I fotnoten skriver du en fullständig referens till källan första gången du hänvisar till den. Här skrivs författarens förnamn först (i motsats till i referenslistan, där efternamnet skrivs först). Om du hänvisar till samma källa igen ska du skriva en förkortad fotnot.

https://www.youtube.com/watch?v=BOvzIQa21h4

Share this post