Blogga

Hur refererar man till ett Youtubeklipp?

Hur refererar man till ett Youtubeklipp?

Ange plattformens namn, t ex YouTube, Vimeo etc., på förlagsplatsen, dvs efter titelinformationen. Webbadressen till ett YouTube-klipp hittar du i webbläsarens adressfält.

Hur refererar man till ett youtube klipp Harvard?

Om författaren/upphovsmannen är känd anges det som huvuduppslag, i annat fall anger du inslagets titel som huvuduppslag. Avsluta med att i en hakparentes ange när du såg videon.

Hur refererar man till Youtube Harvard?

När författaren eller konstnären är känd anges det som huvuduppslag, i annat fall blir organisationen som står bakom videon huvuduppslag. Avsluta med att i en hakparentes ange när du såg videon. Mer information om att referera till film, TV och radio finns i Harvardguiden i pdf-format.

Hur refererar man till en film?

Video

  1. Upphovsperson.
  2. År.
  3. Titel.
  4. [Video]
  5. Länk.
  6. [Datum] när du besökte sidan.

Hur refererar man till ett YouTube klipp Harvard?

Hur refererar man till föreläsningar?

I Harvardsystemet ska de muntliga källorna, så som intervjuer, telefonsamtal, e-post, brev och föreläsningar, inte finnas med i källförteckningen utan anges i en fotnot på de sidor i den löpande texten där de omnämns. När du refererar till muntliga källor bör du ha berörda personers tillstånd.

Hur hänvisar man till internetkällor?

Internetkällor Gäller samma sak som för tryckta källor fast ta med årtal för senaste uppdatering, dokumentets/sidans titel, webbplatsens titel/ägare, fullständig URL-adress (http://…) och datum då du hämtade dokumentet.

Hur Källhänvisar man en Youtube video Oxford?

I referenslistan: Upphovsperson/organisation, Titel, [film], Utgivare, årtal.

Hur man Källhänvisar Harvard?

I Harvard kan källhänvisningen se ut på två olika sätt. I den första varianten placeras hänvisningen direkt inom parentes efter de meningar där du med egna ord sammanfattat vad någon annan har skrivit, innan punkten. Det andra sättet är att aktivt väva in källornas författare/upphovsmän i texten.

Hur refererar man till en föreläsning Oxford?

Observera att i Oxfordsystemet anges ”personlig kommunikation” oftast endast i en fotnot på den sida där du refererar till den, och inte i referenslistan då det normalt inte är möjligt för läsaren att lokalisera källan. Kolla med din lärare/handledare om du är osäker!

Hur refererar man till olika sidor?

a.a. Om du citerar eller refererar till samma text men olika sidor flera gånger i ett stycke och inte vill upprepa dig kan du använda förkortningen ”a.a.” (anfört arbete).

Vad ska stå i fotnoten?

I fotnoten skriver du en fullständig referens till källan första gången du hänvisar till den. Här skrivs författarens förnamn först (i motsats till i referenslistan, där efternamnet skrivs först). Om du hänvisar till samma källa igen ska du skriva en förkortad fotnot.

Share this post