Populära

Varfor vill man jobba som sjukskoterska?

Varför vill man jobba som sjuksköterska?

Det tredje starkaste argumentet är att yrket är omväxlande. Man upplever att det finns stor valfrihet och arbetsuppgifterna är varierande. Den ena dagen är aldrig den andra lik och det är nya utmaningar varje dag. Yrket är brett och ger möjlighet att jobba inom flera olika områden och på olika arbetsplatser.

Vad krävs för att gå sjuksköterskeutbildning?

Grundläggande behörighet samt Matematik 2a eller 2b eller 2c, Naturkunskap 2 och Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2. Som legitimerad sjuksköterska ansvarar du för omvårdnad av människor med sjukdom eller ohälsa. Du leder planeringen av omvårdnadsinsatser i samråd med de patienter du möter.

Varför vill man jobba i vården?

Varför jobbar du med det du gör? – Att få hjälpa människor att bli bra eller bättre från sina besvär, och att få arbeta i en utvecklande arbetsmiljö där man måste hålla sig uppdaterad och påläst för bästa möjliga vård, är fantastiskt kul och stimulerande. Man gör skillnad varje dag.

Vart tar alla sjuksköterskor vägen?

De flesta kvar i yrket Av alla utbildade sjuksköterskor arbetar ungefär 80 procent som just sjuksköterskor. Omkring 10 procent arbetar i andra vårdyrken eller som chefer och administratörer inom offentlig förvaltning. Omkring 10 procent arbetar inom okänt yrke – en siffra som legat ganska stabil sedan 1996.

Hur många sjuksköterskor slutar?

I enstaka regioner slutade fler sjuksköterskor under pandemin än innan. I Blekinge slutade 70 sjuksköterskor under perioden juni 2018 till maj 2019. Ett år senare, juni 2020 till maj 2021 slutade 100 personer.

Hur kan jag komma in på sjuksköterskeprogrammet?

Behörighetskraven för Sjuksköterskeprogrammet är grundläggande behörighet, matte 2a/2b/2c, naturkunskap 2 och samhällskunskap 1b/1a1+1a2. Om du inte har det kan du prata med din Studie-och yrkesvägledare i skolan om vad du behöver göra för att få det.

Share this post