Trendig

Hur gor man en figur?

Hur gör man en figur?

I gruppen Illustrationer på fliken Infoga klickar du på Figurer. Du kan göra följande på fliken Format som visas när du infogat en ritfigur: Infoga en figur. På fliken Format i gruppen Infoga figurer klickar du på en figur och sedan någonstans i dokumentet.

Hur infogar man en textruta i Word?

Infoga en textruta

  1. Gå till Infoga > textrutaoch välj sedan Rita textruta.
  2. Klicka eller tryck i dokumentet och rita textrutan så stor du vill ha den genom att dra.
  3. Om du vill lägga till text i en textruta markerar du i textrutan och skriver eller klistrar sedan in text. Meddelanden:

Hur gör man en pil i ett dokument?

Lägga till en form

  1. På fliken Infoga väljer du Figurer.
  2. Välj den form du vill använda i listrutan.
  3. Välj ett storlekshandtag på figurens omkrets och ändra storlek genom att dra mot mitten eller utåt.
  4. Om du vill flytta formen pekar du med musen på den tills pekaren ändras till en fyrhövdad pil.

Hur refererar man till en figur?

I figurförteckningen eller referenslistan anger du:

  1. Upphovspersonen till illustrationen.
  2. Källans utgivningsår.
  3. Illustrationens titel.
  4. Vilken sorts illustration det är, t ex [fotografi]
  5. Ordet I: följt av referens till källan, t ex upphovsperson, titel, förlagsort och förlag.

Hur refererar man till tabeller?

Så refererar du till tabeller och figurer: Tabellen/figuren ska vara rubriksatt med kursiv text. Rubriken står under numreringen. Tabellen/figuren kan ha en förklarande text för att beskriva innehåll i tabellen/figuren som behöver förtydligas (till exempel förklaringar av förkortningar eller asterisker).

Hur gör man en cirkel i Powerpoint?

Rita en oval eller en cirkel I gruppen Illustrationer på fliken Infoga klickar du på Figurer. Klicka på den plats där du vill att cirkeln ska börja. För att göra figuren till en cirkel, trycker och håller du ner Skift medan du drar för att rita.

Hur gör man en pil i Outlook?

Skriver du två lika med tecken = = i följd, och sedan ett större än tecken > ger en stor pil som pekar åt höger. Ett mindre än tecken < följt av två lika med tecken = = kommer att infoga en stor pil som pekar åt vänster. Två bindestreck – – följt av ett större än tecken > ger en mindre pil som pekar åt höger.

Hur gör man en pil i Excel?

Lägg till pilar i kolumndiagrammet i Excel

  1. Infoga en pilform i ett tomt avsnitt i detta kalkylblad genom att klicka Insert > Former, och välja Uppåtpil or Nedåtpil från Blockera pilar avsnitt som du behöver.
  2. Dra sedan musen för att rita pilarna som du vill, och du kan formatera pilarnas stilar efter behov.

Hur refererar man till sin egen bild?

Om du skriver och resonerar kring en bild eller figur i din egen text ska du referera till den på samma sätt som för t. ex. ett skrivet verk. Det innebär att du ska namnge upphovspersonen eller upphovspersonerna, och datumet för när bilden skapades eller publicerades.

Kan man rita i Word?

Skriva, rita eller markera text Du definierar vilka pennor du vill ha och sedan är de tillgängliga i Word, Excel och PowerPoint. Tryck på en penna på fliken Rita i menyfliksområdet för att markera den. I Word måste du vara i utskriftslayouten för att kunna rita med penna.

Kan man rita i dokument?

Klicka någonstans i dokumentet och rita sedan genom att dra. Om du vill rita ett rakt segment med frihandsformsverktyget klickar du på en plats, flyttar pekaren till en annan plats och klicka sedan igen. om du vill rita ett böjt segment håller du musknappen intryckt när du drar för att rita.

Share this post