Allmänning

Hur gor man en rubrik i Word?

Hur gör man en rubrik i Word?

Lägga till en rubrik

  1. Markera den text som du vill använda som rubrik.
  2. Gå till fliken Start och för pekaren över de olika rubrikerna i formatgalleriet. När du håller pekaren över ett format ändras texten så att du kan se hur den kommer att se ut i dokumentet. Klicka på den rubrikformatmall som du vill använda.

Hur gör man en formatmall?

Högerklicka på den text som du vill basera en ny formatmall på, peka på Formatmallar och klicka sedan på Spara markering som ett nytt snabbformat. I dialogrutan Skapa ny formatmall från formatering anger du ett namn för formatmallen och klickar på OK.

Hur gör man rubrik?

Bra rubriker ska:

  1. Vara tydliga och relevanta. Dina rubriker måste vara enkla att förstå.
  2. Väcka läsarnas nyfikenhet.
  3. Locka till läsning.
  4. Vara lagom långa och gärna en mening.
  5. Vara sökmotoroptimerade.
  6. Inte vara för ”roliga”
  7. Ha olika vikt (H1, H2, H3 och så vidare)

Vad är en formatmall?

Med formatmallar kan du ge dokumentet ett konsekvent och professionellt utseende. Markera den text du vill formatera. Tips: Om du placerar markören i ett stycke tillämpas formatet på hela stycket. Om du väljer specifik text formateras bara den markerade texten.

Hur gör man en fin Innehållsförteckning?

Skapa innehållsförteckningen

  1. Placera markören där du vill lägga till innehållsförteckningen.
  2. Gå till Referenser > Innehållsförteckning.
  3. Om du gör ändringar i ett dokument som påverkar innehållsförteckningen uppdaterar du innehållsförteckningen genom att högerklicka på innehållsförteckningen och välja Uppdatera fält.

Varför hoppar texten i Word?

Word bryter automatiskt text vid ett blanksteg eller ett bindestreck i slutet på raden. För att hålla samman två ord eller ett avstavat ord på en rad använder du hårda blanksteg eller hårda bindestreck i stället för vanliga blanksteg och bindestreck. Klicka där du vill infoga ett hårt blanksteg.

Hur gör man en figurförteckning?

Infoga en figurförteckning

  1. Klicka på den plats i dokumentet där du vill infoga figurförteckningen.
  2. Klicka på Referenser > Infoga figurförteckning. Obs!: Om Word dokumentet inte är maximerat kanske du inte ser alternativet Infoga figurförteckning.
  3. Du kan justera Format och Alternativ i dialogrutan Figurförteckning.

Vilken information skriver man i en Innehållsförteckning?

Innehållsförteckningen listar kapitelrubrikerna med början på kapitel 1. Hur många kapitelnivåer som ska medtagas bedöms från fall till fall. Det är viktigt att innehållsförteckningen ger läsaren en uppfattning om vad som beskrivs i rapporten och hur arbetet är planerat utan att bli oöverskådlig.

Share this post