Trendig

Vad betyder maktloshet?

Vad betyder maktlöshet?

Ordet maktlös är en synonym till vanmäktig och handlingsförlamad och kan bland annat beskrivas som ”som inte kan göra något, hjälplös”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av maktlös samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Vad betyder pyser?

Ordet pysa är en synonym till åka och sjappa och kan bland annat beskrivas som ”(om en gas) tränga ut genom en smal öppning”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av pysa samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Hur stavas utmaning?

Detta spänningsfält är en grundläggande utmaning inom identitetsfrågor om exempelvis kön och etnicitet. Men ett maratonlopp är en särskild utmaning när det gäller säkerheten. Enskilda länders problem har nu vuxit till att bli hela EU:s utmaning att hantera. Vad blir nu nästa stora utmaning för Jessica?

Vad menas med subtil?

Subtil betyder ungefär detsamma som svårfångad.

Vad är vika?

Ordet vika är en synonym till böja och kröka och kan bland annat beskrivas som ”(första avljudsklassens verb) lägga dubbelt genom att böja”. Ordet används i uttrycket ”ger vika” som betyder ”ger med sig, ger efter”.

Vad betyder förnyas?

Förnya betyder ungefär detsamma som återuppliva.

Vad betyder försvagad?

Försvagad kan beskrivas som ”svagare än vanligt”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av försvagad samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Kan behandling vara korsord?

Synonymer till behandling

  • hantering, bearbetning, användning, bruk; diskussion, handläggning; bemötande, beteende.
  • användningssätt, teknik.
  • vård, skötsel, kur, terapi.

Hur man blir bättre på att stava?

Vi går igenom stavningsregler och övar på hur dessa fungerar. Alla elever kanske inte tar till sig stavningsreglerna just då, men eftersom vi återkommer till dessa senare under året så brukar många i alla fall bli hjälpta av dem. Dessutom brukar jag skriva upp reglerna och sätta upp dem i klassrummet.

Hur stavar man till 20?

Hur skriver man 20 med bokstäver? Svar: Ordet för 20 är tjugo. Det mer ålderdomliga tjugu används numera mycket sällan i skrift.

Share this post