Allmänning

Hur mycket kostar det att sterilisera en hund?

Hur mycket kostar det att sterilisera en hund?

Förebyggande åtgärder

Besiktning, vaccinering och ID- märkning (chip) 1:a hundvalpen/kattungen 590 kr
Tillägg för vaccinering och ID- märkning vid kastrering av han-/honkatt 400 kr
Kastrering hanhund från 3 940 kr
Kastrering tik (livmoder och äggstockar avlägsnas) från 6 680 kr

Hur mycket kostar det att kastrera tik?

Priset beror först och främst på om din hund ska genomföra en kemisk eller kirurgisk kastrering. Priset på en kemisk kastrering omfattar själva implantatet plus veterinärens arvode för att sätta in implantatet. Priset för en kirurgisk kastrering av en hanhund varierar mellan olika djurkliniker.

Hur mycket kostar att kastrera en tik?

Kastrering av tik | 7.000 kr* *Krage, bandage och provtagning kan tillkomma.

När ska man kastrera Honhund?

Lämplig tid att kastrera en frisk tik är mellan 8 – 9 månaders ålder och ett år, beroende på ras. Det är en fördel att vänta tills tiken löpt en gång, så att tillväxtzonerna får en chans att slutas. Därmed minskar risken för vissa skelettsjukdomar i framtiden. Man ska inte heller göra det för sent.

Varför kastrerar man hanhundar?

Till exempel kan aggressivitet mot andra hanhundar minska liksom stress i kontakten med löpande tikar. Även urinmarkerandet brukar avta. Det förekommer också hanhundar som får en ökad osäkerhet av att bli kastrerade (eftersom testosteronet försvinner) och därför blir mer benägna att bete sig illa nära andra hundar.

Kan en steriliserad tik löpa?

Kastrering gör att tiken slutar löpa och inte blir skendräktig. Normalt löper tikar mellan var femte månad till en gång per år. Cirka 40 procent av tikarna får symptom på skendräktighet efter löp. De kan bli okoncentrerade och gnälliga, börja bädda, bygga bo och bära runt på kuddar och gosedjur.

Share this post