Trendig

Hur mycket kostar en kemisk kastrering?

Hur mycket kostar en kemisk kastrering?

Priset för en kastrering kan variera eh hel del mellan olika djurkliniker. Priset beror först och främst på om din hund ska genomföra en kemisk eller kirurgisk kastrering. Priset på en kemisk kastrering omfattar själva implantatet plus veterinärens arvode för att sätta in implantatet.

Hur mycket kostar det att kastrera en hund?

Förebyggande åtgärder

Besiktning, vaccinering och ID- märkning (chip) 1:a hundvalpen/kattungen 590 kr
Tillägg för vaccinering och ID- märkning vid kastrering av han-/honkatt 400 kr
Kastrering hanhund från 3 940 kr
Kastrering tik (livmoder och äggstockar avlägsnas) från 6 680 kr

Hur lång tid tar det innan kemisk kastrering?

När märks effekten av kastreringen? Det kan ta upp till åtta veckor innan full effekt av hormonimplantatet ses. Hos många hundar kan kan en tillfällig stegring av testosteron uppkomma ca 3 – 4 veckor efter behandlingen, vilket är helt normalt.

Hur säker är kemisk kastrering?

Nackdelar med kemisk kastrering En del är vanligare än andra och många är väldigt ovanliga att hunden drabbas av. Tillfällig ökning av testosteron ett par veckor efter injektion. Däremot är det inte alla hundar som får problem av de tillfälligt ökade testosteronnivåerna, men en del kan exempelvis bli aggressiva.

Priset på en kemisk kastrering omfattar själva implantatet plus veterinärens arvode för att sätta in implantatet. Ett 6-månaders implantat kostar cirka kr. 800,- + veterinärens arvode Ett 12-månaders implantat kostar cirka kr. 1.400,- + veterinärens arvode Riktpriser för kirurgiska kastrationer

Vad kostar en kastrering av hundar?

En kastrering är ett kirurgiskt ingrepp, som kräver en undersökning innan bedövningen görs. Därefter full övervakning under narkosen, smärtlindring under och efter samt borttagning av stygn och kontroll av såret. Kastrering av hundar kostar från ca kr 3000,-.

Vad är kostnaden för att kastrera en katt?

Vad kostnaden blir för att kastrera en katt beror på vilken klinik du vänder dig till och ibland också i vilken del av landet du bor och om du bor i en storstad eller på en liten ort. Uppskattningsvis kan man säga att kastrering av en hankatt uppskattningsvis kostar cirka 1000 kronor och kastrering av en honkatt brukar landa på cirka 1300 kronor.

När ska man kastrera katten tidigast?

När ska man göra det? Du kan låta kastrera katten tidigast när den är fyra månader gammal. Lämplig tid är när hon är 5 – 6 månader gammal och om åldern är okänd kan en riktlinje vara att hon väger över 2 kg.

Share this post