Trendig

Nar ska valpen till veterinaren?

När ska valpen till veterinären?

Ibland kan veterinären rekommendera ägaren att komma tillbaka vid 5-6 månaders ålder när valpen är lite större för att på nytt bedöma exempelvis bettet. Annars sker nästa vaccination vid ett års ålder och därefter är det rekommenderat att man kommer in årligen för vaccinering.

När får min valp träffa andra hundar efter att han fått vaccin?

I nuläget brukar man därför rekommendera att valpen har fått sin första vaccination (ges oftast runt 8 veckors ålder) innan den träffar andra hundar. Därefter kan den träffa hundar under kontrollerade former, t ex på valpkurs eller hemma hos bekanta.

Hur mår valpen efter vaccination?

Det kan förekomma lindrig irritation vid injektionsstället efteråt, men om hunden får allvarligare biverkningar såsom nedsatt allmäntillstånd, svullnad i huvudområdet eller andra delar av kroppen, eller mag-tarmstörning, är det viktigt att uppsöka veterinär snarast.

När kan man låta valpen träffa andra människor?

Låt den lära känna sin nya familj och sitt nya hem innan den träffar en massa andra människor och upplever främmande miljöer, det behöver inte ta lång tid. Valpen lär sig snabbt vem den hör till, men detta förtroende bygger man bäst upp i hemmet första veckan.

Får valp hälsa på andra hundar?

En del i det är att introducera andra hundar. Men att valpar mår bra av att få hälsa på alla granskapets hundar under promenaderna är en myt. – Ofta gör man sig en björntjänst genom att låta valpen träffa många andra hundar. Hunden som vuxen har inte behov av så många relationer till andra hundar.

Hur reagerar hundar på vaccin?

I sällsynta fall kan en övergående förhöjning av kroppstemperatur och/eller en övergående akut överkänslighetsreaktion förekomma kort efter vaccination som inkluderar symtom som trötthet, ansiktsödem, klåda, dyspné, kräkningar, diarré. Vaccin mot parainfluensa (kennelhosta) hos hund.

Share this post