Trendig

Varfor har min hund borjat dricka mycket vatten?

Varför har min hund börjat dricka mycket vatten?

Eller har den börjat dricka mer än vanligt? Att hunden dricker och kissar mycket är vanliga symtom hos våra hundar och kan bero på en rad olika sjukdomar. Till exempel urinvägsinfektion, diabetes, livmoderinflammation eller problem med njurarna. Det finns också flera andra sjukdomar det kan bero på.

Hur mycket vatten bör en hund dricka per dag?

En hund behöver normalt sett få i sig 50 ml vatten per kilo kroppsvikt och dygn. Det vill säga att en hund på 30 kg ska dricka ungefär 1,5 liter vatten per dygn. Dricker hunden mer än 1 dl/kg per dygn är det ett sjukligt drickande. Det kan utlösas av flera olika tillstånd.

Hur får man en hund att dricka mer vatten?

Färskt rått kött innehåller uppemot 65-70 % vatten och är en bra källa till vätska. Använder du färskfoder – prova att mosa fodret lite tillsammans med vatten i lagom mängd. Ett annat tips är att blanda i lite köttsaft eller kanske små bitar kött eller färskfoder i vattenskålen för att sätta fart på drickandet.

Varför droppar det från hundens snopp?

Förhudskatarr. Det flesta könsmogna hanhundarna har då och då sekret som droppar från snoppen. Det beror på en inflammation i förhuden. Blir denna inflammation mer omfattande och hunden verkar besvärad och slickar mer kan man behöva göra rent förhuden med speciella preparat som finns att köpa på apoteket.

Kan hundar dricka något annat än vatten?

Hundar kan dricka små mängder fruktjuice eller buljong förutom vatten, men de bör inte dricka det regelbundet. De flesta drycker som människor tycker om innehåller minst en ingrediens som är skadlig för hundar. Även en liten mängd koffein, socker, citronsyra, alkohol eller laktos kan göra din hund sjuk.

Kan hundar dricka läsk?

– Rå potatis är giftigt. – Rå äggvita. – Coca-Cola är giftigt. – Kaffe kan ge förhöjd puls och orsaka slaganfall.

Hur behandlar man Förhudskatarr hos hund?

Behandling. Okomplicerade fall av förhudskatarr, eller förhudsinflammation, kan behandlas hemma med ett särskilt medel, förhudsrens, som finns att köpa hos veterinärer och på en del apotek. Observera att det inte rekommenderas att andra antiseptiska medel används, som exempelvis jodopax eller sprit.

Share this post