Rekommendationer

Vad kostar en renrasig cocker spaniel?

Vad kostar en renrasig cocker spaniel?

Priset för en Cocker spaniel är från ca 16 000 kronor. Priset kan variera beroende på uppfödare och vad uppfödaren har för avsikt för hundvalpen senare i livet. En hundvalp som är avsedd för avel eller tävling är oftast lite dyrare än en sällskapshund.

Är cocker spaniel Skällig?

En uttråkad Cocker Spaniel kan mycket väl börja skälla överdrivet, varför det är viktigt att de tränas väl varje dag, vilket alltid bör innehålla massor av mental stimulans.

Hur är det att ha en cocker spaniel?

Det är en fartfylld, vänlig hund som njuter av mänskligt sällskap och gör allt för att behaga sina ägare. Cocker spaniel är en utmärkt familjehund som går bra ihop med barn och andra sällskapsdjur i hushållet. Det är en mycket glad ras som hela tiden viftar på svansen och hämtar ”presenter” till alla.

Hur ofta behöver man klippa en cocker spaniel?

Cockern behöver trimmas åtminstone fyra gånger om året för att se ut som en cocker. Man bör även där emellan raka/effilera hals och öron och klippa tassarna ca. en gång i månaden. Den behövs borstas, kammas och göras fri från tovor minst en gång per vecka.

Är tibetansk spaniel Skällig?

De är bra med barn, andra hundar och husdjur, men är naturligt misstänksamma mot främlingar, dock väldigt sällan aggressiva. De gläfser sällan, men skäller när de känner att det finns behov.

Är cocker spaniel en bra första hund?

En cocker spaniel är en bra hundras för dig som önskar en aktiv liten hund. Den har ett stort behov av aktivitet och motion – helst där den har möjlighet att använda sitt luktsinne och där den kan röra sig fritt. Cocker spaniels har ett stort behov av sällskap och tycker inte om att vara ensamma för länge.

Hur tar man hand om en cocker spaniel?

En vuxen cocker behöver borstas minst två gånger i veckan för att hålla pälsen snygg och tovfri. Tänk på att få ut alla tovor i armhålorna och på insidan av bakbenen. Känn genom pälsen med kam/kratta så att det inte finns några fnurror kvar. Kamma bort livlös ullpäls på ryggen och lårens utsidorna med McClellan ullkam.

Share this post