Frågor

Hur ser arbetsmarknaden ut for revisor?

Hur ser arbetsmarknaden ut för revisor?

Revisorer arbetar vanligen på privata revisionsbyråer och åker på uppdrag ute hos andra företag. Även kommuner och statliga organisationer som Riksrevisionen eller Skattemyndigheten är möjliga arbetsgivare… Revisorer arbetar vanligen på privata revisionsbyråer och åker på uppdrag ute hos andra företag.

Vad gör en revisor?

Revisorn granskar en verksamhets redovisning och förvaltning, det vill säga hur styrelsen förvaltar verksamheten de företräder. I sin granskning bedömer revisorn om den granskade finansiella informationen ger en rättvisande bild av företagets resultat och ställning – och om den följer de lagar som finns.

Är revisor roligt?

Det är i princip problemlösning på alla nivåer som beskriver vårt dagliga arbete ganska bra. Vad är det roligaste med att vara revisor? Jag skulle nog säga att det är när man löser problemen och skapar värde för kunden. Även när man ser att polletten trillar ner för kollegor när man diskuterar olika problem.

Hur mycket tjänar revisorer?

Marknadslönen för externa revisorer ligger 2022 mellan 35 000 och 46 000 kronor per månad vid en lägre svårighetsnivå. Vid en högre svårighetsnivå ligger marknadslönen på 50 000 kronor och uppåt.

Vad får en revisor inte göra?

Revisorn får inte hjälpa till med föreningens redovisning eller bokföring annat än genom att ge allmänna råd och anvisningar. Annars skulle det bli så att han eller hon kontrollerar sitt eget arbete, och då är det inte längre någon egentlig revision. Revisorn får inte ha hand om föreningens pengar.

Är revisor kul?

Allmänheten har överlag en negativ uppfattning av yrket och deras bild av revisorer stämmer överens med den klassiska gråa, tråkiga nidbilden. Representanterna från företagen ansåg att revisorer är duktiga och kompetenta men att de också är välklädda och strikta paragrafryttare. specialister.

Share this post