Allmänning

Nar forbjods kupering?

När förbjöds kupering?

I Sverige förbjöds öronkupering 1947 och redan 1938 fanns förslaget om förbud mot öronkupering med i utredningen av ny Djurskyddslag.

Varför tar man bort svansen på hundar?

Kupering är när man ”klipper av” en del av svansen eller öronen på husdjur. Detta sker framförallt på särskilda hundraser, men även på grisar, får och hästar. Orsaken till kupering av djuren kan ursprungligen vara praktisk, men det kom i några fall även att bli en del av ett utseendeideal för en ras.

Finns det hundar utan svans?

Idag finns det uppfödare i Sverige som avlar på hundar som har Stubbsvans, eller kommer ur familjer där det finns stubbsvansade hundar. Du kanske undrar vad en stubbsvans är? Det är en hund som föds utan svans, en svans med ca 4-5 kotor…

Får man kupera hundar i Danmark?

Det avgörande är huruvida det finns en liknande straffbestämmelse i det andra landet. Jag avråder dig dock från att öronkupera din hund, vare sig det är lagligt eller inte i utlandet; det skulle innebära ett onödigt lidande av det försvarslösa djuret.

Får man kupera hundar i Spanien?

SPANIEN RIKS Parlamentet antog 16 mars ett förbud av kupering av hundar.

Hur uppstår Vattensvans?

Blött väder, bad, kyla och vind kan orsaka en trolig inflammation i hundens nerver eller muskler vid svansroten, tillståndet kallas vanligtvis för vattensvans men kan även benämnas retriversvans eller wet tail. Vattensvans är extra vanligt under sommartid då hundar badar och vistas mer i vatten.

Varför tar man bort svansen på Doberman?

Till att börja med kuperade man inte på grund av utseendet, men för att göra det lättare för hunden att vakta och skydda. En dobermann med korta utstående öron och kort svans var svårare för en angripare att ta tag i, och därför var det också svårare för angriparen att skydda sig mot hunden.

Share this post