Trendig

Vad ar en Leverantorsfakturajournal?

Vad är en Leverantörsfakturajournal?

När du har gjort dina registreringar av leverantörsfakturor måste du skriva ut journalen för att transaktionerna ska föras över till bokföringen . Om du vill kan du skriva ut journaler från alla programdelar periodiskt, t ex efter varje dag eller i slutet av varje vecka.

Vad är ett leverantörsnummer?

Vi lägger alltid upp en ny leverantör med dennes bg.nr (utan bindestreck) och söker vid registrering av fakturor upp rätt leverantör med det numret. Nu blir detta ett problem då man köper av flera leverantörer som använder sig av samma betalningsmottagare; t ex Klarna.

Hur gör man med kreditfaktura?

Om du registrerar en inbetalning för en kreditfaktura så rör det sig i själva verket om en utbetalning. Detta kan bli aktuellt när kunden redan hunnit betala ursprungsfakturan och du betalar tillbaka värdet på kreditfakturan. Inbetalningen bokförs först när du skriver ut och godkänner inbetalningsjournalen.

Vad är en Inbetalningsjournal?

Inbetalningsjournalen används för att bokföra flera inbetalningar under en månad automatiskt i en verifikation. I inbetalningsjournalen är det viktigt att kontrollera inbetalningarnas nummerserie, att det inte finns några luckor i nummerserien, så att inte vissa inbetalningar utelämnas i bokföringen.

Vad är en Bokföringsjournal?

En bokföringsjournal är en verifikation som bokför flera likartade affärshändelser istället för att varje affärshändelse bokförs direkt i organisationens huvudbok och grundbok.

Hur bokför jag autogiro?

Det går att bokföra autogiro. Genom att lägga upp rader för de leverantörer som det finns autogiro kommer du ihåg att bokföra dem. Det går att lägga upp flera leverantörer i samma journal. När journalen bokförs nollställs belopp och datum flyttas fram enligt datumformel.

Share this post