Populära

Vad ar Megaesophagus?

Vad är Megaesophagus?

Matstrupeförstoring, megaesophagus. Matstrupens insida är täckt av slemhinna. Dess vägg är klädd med tvärstrimmig muskulatur vars sammandragningar pressar födan ned i magsäcken. Matrupen kan vidgas mycket och bildar i viloläge veck.

Varför kräks valpen på natten?

Vad kan orsaken vara till kräkning hos hund? Akuta kräkningar hos hund orsakas oftast av att den fått i sig olämplig/skämd mat. Det kan även bero på en parasitinfektion, att den ätit ett föremål som fastnat eller som reaktion på förgiftning, sjukdom, medicin eller kost.

Matstrupeförstoring, megaesophagus. Matstrupens insida är täckt av slemhinna. Dess vägg är klädd med tvärstrimmig muskulatur vars sammandragningar pressar födan ned i magsäcken.

Vad är Cushings syndrom hund?

Om din hund drabbats av Cushings sjukdom innebär det att kortisolproduktionen inte går att bryta utan binjurarna bara fortsätter att producera kortisol trots att det redan finns tillräcklig eller för mycket. Det är en ovanlig sjukdom som främst drabbar lite äldre hundar.

Kan hundar få MS?

Den kongenitala formen av myasthenia gravis förekommer mer frekvent hos vissa raser, exempelvis jack russell terrier, springer spaniel och släthårig fox terrier (Palmer, 1980). Kliniska fall har även upptäckts hos hundar av raserna tax och gammel dansk hönsehund (Rinz et al., 2014).

Hur många valpar får labradorer?

Nedanstående tik har fått det otroliga antalet av 61 valpar i fem kullar. Tanken känns svindlande att man får över 12 valpar i snitt per kull. Fördelningen per kull blev 10, 12, 14, 12 och 13 valpar.

Vad är Cushing syndrom?

Cushings syndrom innebär symtom som uppstår efter långvarigt förhöjda kortisolnivåer (hyperkortisolism). Normalt varierar kortisolkoncentrationen i kroppen under dygnet med högst koncentration på morgonen och lägst vid midnatt.

Varför får hundar sura uppstötningar?

Din hund kan ha fått i sig ett främmande föremål som orsakar problem i magsäckens slemhinna. Den kan också ha fått i sig något som retar slemhinnorna, till exempel kan läkemedel som antiinflammatoriska mediciner och antibiotika leda till magkatarr. Hunden har en virusinfektion.

Share this post