Trendig

Hur ar en storpudel?

Hur är en storpudel?

Storpudel är en energisk hund som behöver mycket motion och mental stimulering i form av lek, lydnadsträning och gärna en hundsport som agility. Dom är aktiva sällskapshundar som är väldigt intelligenta och lär sig gärna nya trick. Storpudel är lättlärda och anses vara en av dom smartaste hundraserna som finns.

Har pudel jakt i sig?

Pudeln var ursprungligen en vattenapporterande jakthund. Den har även använts som tryffelhund och cirkushund men används numera främst som familjehund.

Hur smarta är pudlar?

Pudlar är glada, sportiga och lekfulla, och de vill gärna vara med bland människor eller andra djur, där det händer saker – de är mer familjehundar än enmanshundar. De är snabbtänkta och kan tack vare sin intelligens snabbt lära sig att manipulera sina ägare.

Vad är Kungspudel?

Storpudeln kallas ofta populärt för kungspudel, hämtat från tyskans königspudel och franskans caniche royal. På engelska heter den standard poodle.

Vad är pudel avlad för?

Den större pudeln användes, förutom till jakt, även som dragare, tryffelletare och cirkusartist. Ända in på 1800 talet användes pudeln till jakt men efterträddes sedan av andra, snabbare och lättare raser och den stora pudeln övergick även den till att vara främst sällskapsdjur, som sina mindre bröder.

Kan man jaga med pudel?

Re: Pudel som jakthund Det finns ju en del exempel på duktiga jaktpudlar. Framförallt för eftersök men även som bandhundar. De är synnerligen lättlärda och gillar sina förare.

Har pudel underull?

Pudelns päls är mjuk och tät utan underull. Borsta igenom pälsen dagligen för att ta bort eventuella lösa hårstrån och smuts. Rasen fäller inte, men kräver mycket pälsvård i alla fall. Hunden behöver klippas regelbundet, cirka var sjätte till åttonde vecka.

Har pudel jaktinstinkt?

Egenskaper / Mentalitet Rasen är varken skygg eller aggressiv. Den har ett lugnt, behärskat och balanserat temperament med utpräglad jaktinstinkt och får inte visa tecken på viltskygghet eller skotträdsla.

Share this post