Trendig

Kan man ta Levaxin och Alvedon samtidigt?

Kan man ta Levaxin och Alvedon samtidigt?

Andra läkemedel och Levaxin. Tala om för läkare eller apotekspersonal om du tar, nyligen har tagit eller kan tänkas ta andra läkemedel, även receptfria sådana. Behandlingseffekten kan påverkas om Levaxin tas samtidigt med vissa andra läkemedel.

Vad ska man inte äta tillsammans med Levaxin?

Det är väl känt att mat, kaffe och vissa läkemedel och kosttillskott minskar upptaget av levotyroxin. Det gäller särskilt tillskott av järn, kalcium och magnesium samt vanliga läkemedel som minskar magsyra, som omeprazol och så kallade antacida. Dessa bör därför tas med 4 timmars mellanrum.

När på dygnet är bästa tiden för att ta Levaxin?

Om du medicinerar bör du ta provet på morgonen innan medicinen, ingen fasta krävs. Om man vill använda provet för att följa upp över tid är det rekommenderat att man gör på samma sätt varje gång.

Vad är normal dos Levaxin?

Den individuella dagliga dosen ska bestämmas på basis av laboratorietester och kliniska undersökningar. Optimal substitutionsbehandling av hypotyreos kräver hänsynstagande till kumulationsrisken och kännedom om att den genomsnittliga slutdosen ligger mellan 100‑150 mikrogram Levaxin per dygn.

Vad händer om man äter Levaxin utan att behöva det?

Du får förstoppning. Du ökar i vikt. Du får svårt att minnas saker. Du får låg puls.

Hur mår man när man äter Levaxin?

De flesta får inga biverkningar. Om du får biverkningar beror det troligtvis på att du har tagit för hög dos under en längre tid. Du kan till exempel få besvär som oro, hjärtklappning, skakningar, svettningar och värmekänsla om du tar för hög dos. Du bör då kontakta din läkare för att utreda om du ska minska dosen.

Kan man ta D vitamin ihop med Levaxin?

Det går bra att kombinera levaxin med D-vitamin, järn och vitamin B12. D-vitamin är väldigt viktigt för hormoner och dess omsättning, då D-vitamin är ett prohormon.

Share this post