Populära

Vad betyder hallbar utveckling for mig?

Vad betyder hållbar utveckling för mig?

”Hållbar utveckling är en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov.” En hållbar utveckling bygger på tre dimensioner: det sociala, miljön och ekonomin. Globala målen innefattar alla tre dimensioner.

”En hållbar utveckling är en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov”.

Vad är hållbar utveckling?

Hållbar utveckling. ”En hållbar utveckling är en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov”. Så definieras hållbar utveckling i det som kallas Brundtlandrapporten, och som skrevs på uppdrag av FN 1987.

Vad är förskolan för hållbar utveckling?

Förskolan kan vara en fantastisk plats där kreativitet och lek blandas med lärande och omsorg, om varandra och om vår gemensamma miljö. Förskolan har en möjlighet att arbeta med lärande för hållbar utveckling på ett sätt där man förbinder olika ämnen och hittar möten mellan natur och kultur som hjälper barnen att bygga sin nya,

Vad är ett hållbart företag?

Ett hållbart företag är ett företag där lönsamhet, miljöhänsyn och socialt engagemang förenas. Hållbart företagande handlar bland annat om att spara på egna resurser och minska den negativa miljöpåverkan. Gå vidare till undermenyn Gå vidare till sidans innehåll

Vad är ekologisk hållbarhet?

Ekologisk hållbarhet – att hushålla med resurserna så att de räcker till kommande generationer. Ekonomisk hållbarhet – att motverka fattigdom utan att påverka social eller ekologisk hållbarhet negativt. Ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet är tre dimensioner som hänger ihop och påverkar varandra.

Share this post