Rekommendationer

Maste man ha PCR test till Grekland?

Måste man ha PCR test till Grekland?

För ytterligare information, se information från E-hälsomyndigheten: Bevis på negativt covidtest för att resa. Grekiska myndigheter tillämpar vidare slumpmässigt antigen- eller PCR-test vid inresa. Resenärer som vägrar provtagning vid inresa riskerar att inte bli insläppta i landet.

Hur länge får man vara i Grekland?

Svenska medborgare liksom övriga EU-medborgare kan stanna i Grekland på obestämd tid utan visum. Medborgare från USA, Australien och Kanada får stanna i landet i upp till 90 dagar utan visum.

Måste man ha pass för att åka till Grekland?

Vid in- och utresa till Grekland krävs en giltig resehandling (pass eller nationellt id-kort). Resehandlingen behöver inte ha längre giltighetstid än tills hemresan ägt rum. Observera att körkort eller andra typer av id-kort/bankkort inte är godkända resehandlingar.

Hur länge måste ett pass vara giltigt efter hemresa?

För resor till de flesta länder utanför Schengen krävs att passet måste vara giltigt minst 6 månader efter hemresedatum. Kontrollera att ditt pass är giltigt inför resan. Beställ nytt pass i god tid. Observera att ett pass, för att vara giltigt, inte får ha några skador.

Vad säger UD om resa till Grekland?

Grekland är generellt sett ett tryggt resmål. Demonstrationer förekommer, framförallt i Athen och Thessaloniki. Fredliga demonstrationer har ibland urartat i våld. Ambassaden vill mot denna bakgrund uppmana resenärer att undvika större folksamlingar och demonstrationer.

Kan man resa till Grekland med ID kort?

Var i Grekland brinner det?

Efter samverkan med MSB påbörjade de skopande planen flygningen mot Grekland den 4 augusti. Under insatsen har de skopande planen bekämpat bränder på ön Evia samt runt huvudstaden Athen.

Hur länge har det brunnit i Grekland?

Kampen mot elden är än så länge ojämn. Bränderna på Evia och andra platser i Grekland startade i samband med den kraftigaste värmebölja som har drabbat landet på över 30 år med temperaturer på 40–45 grader i över en vecka.

Vilka öar brinner det på i Grekland?

Det brinner i Aten och på Rhodos i Grekland. Stefan Olsson, från Ljungby, är på semester på Kreta och berättar att situationen är seriös. Kreta hjälper till med vattenbombning men många äldre är oroliga, berättar Stefan Olsson.

Vilka öar brinner i Grekland?

Förutom på Evia härjar de två andra stora skogsbränderna på halvön Peloponnesos i södra Grekland. Dels i närheten av helgedomsplatsen och kulturarvet Olympia, födelseplats åt de olympiska spelen, som nu är hotat. Även i regionen Mani.

Share this post