Populära

Hur mycket kolhydrater behover en hund?

Hur mycket kolhydrater behöver en hund?

Kolhydrater såsom stärkelse och fibrer kommer främst från spannmål och grönsaker. En hund klarar sig i princip utan kolhydrater, men kan i viss mån ta till sig dem i maten. Kolhydrater som ges till hunden ska vara ordentligt tillagade, så att hundens kropp kan smälta dem.

Hur tar hunden upp kolhydrater?

Men enligt Jan Svensson kan ett foder med mycket kolhydrater vara utmärkt till en hund som inte arbetar. Men kolhydraterna måste kokas så att stärkelsen slås sönder, annars kan hunden inte ta upp dem. Dessutom använder hjärnan kolhydrat som bränsle.

Hur många kalorier behöver en hund per dag?

Aktiva hundar behöver extra energi och detta prestationsbehov beräknas enligt följande: 0,56 MJ x kg0,75 kroppsvikt. Till exempel: om din hund väger 10 kg behöver den cirka 3,15 megajoules per dag. Det motsvarar cirka 752,87 kilokalorier. Proteinbehovet ökar dock bara något.

Varför behöver hunden kolhydrater?

Kolhydrater. Kolhydrater förser hunden med energi. Det finns olika sorters kolhydrater, snabba kolhydrater som är uppbyggda av lättlösliga sockerarter och långsamma kolhydrater som behöver jäsas i hunden tjocktarm för att kunna nyttjas som energi.

Hur tar hunden upp fett?

En mycket hårt arbetande hund måste få ett foder med en högre fetthalt. Det tillgodogör hundens behov av energi. Dessutom behövs fettsyror för att transportera fettlösliga vitaminer i kroppen. Dessa är främst vegetabiliska, och finns i spannmål och melass.

Vilka näringsämnen behöver en hund?

Mineraler. Precis som vitaminer är mineraler också viktiga för hunden. De essentiella mineralerna har mycket speciella egenskaper och uppgifter. Man skiljer mellan spårämnen (järn, koppar, zink, mangan, kobolt, jod, selen, fluor) och bulkämnen (kalcium, fosfor, magnesium, natrium, kalium).

Vad är energiförlust hund?

Den vanligaste orsaken till att en hund går upp i vikt är på grund av en högre energitillförsel jämfört med energiförbrukning (Case et al., 2011). Så länge en ökad energitillförsel kombineras med en ökad energiförlust, som fysisk aktivitet ger, så stannar fettbildningen upp (Case et al., 2011).

Share this post