Ny

Vad ar Scootboots?

Vad är Scootboots?

Scootboot är enkla att hålla rena då det inte finns tyg eller kardborredelar. Materialet gör att den inte drar åt sig fukt vid ridning i blöt terräng. Den är tillverkad av mycket stark TPU (termoplastisk uretan) med fästremmar vilket ger en superb motståndskraft i alla typer av terräng.

Hur länge håller Scoot Boots?

Om din häst har flytande rörelser och bootsen används lite då och då, kan de hålla upp till ett par år. Om hästen skaver och vrider sina hovar så ökar slitaget. Om du deltar i distansridning kan du förvänta dig hållbarhet nära 480 – 800 km. Återigen slitningen beror mycket på hur lätt din häst rör sig.

Vilka boots är bäst till häst?

Generellt kan man säga att om du nyss skott av hästen och hovarna visar tecken på svaga inre vävnader och/eller hovvägg så är det ofta bäst med en boot som erbjuder mer stöd och stabiltet med en stabil/are sula och kanske också med en rejält stötupptagande sula som ilägg, t. ex Sole Mates.

Kan man Brodda Scootboots?

Du kan kombinera fästremmar i olika snygga färger! Se våra tillbehör. Det går både att dubba och brodda dessa skor för vinterbruk. Det går att värma dem med varmluftpistol för att forma dem för avvikande hovar.

Varför ska man ha boots på hästen?

Boots används till att skydda hästens hovar och känsliga punkter såsom karleden. Vi erbjuder boots i många olika material, bland annat neoprene, gummi och tyg samt med eller utan fårskinnskant upptill för att förhindra skav.

Vad är boots bra för?

Boots är ett bra hjälpmedel för att förhindra balltramp eller andra trampskador på hovar eller kronrand och kan användas både vid ridning, transport och i hagen. Speciellt om hästen går broddad i hagen är bootsen ett enkelt och bra skydd mot skador. Vi har en mängd olika modeller för alla smaker.

Hur sätter man på boots häst?

Hur sätter man på hästen boots?

  1. Börja med att borsta av hästens ben och karled för att minska risken för skav.
  2. Borsta sedan av bootsen för att minska risken för skavsår.
  3. Placera bootsen på hästens hov med spännet uppåt.
  4. Spänn bootsen med kardborreband.

När ska hästen ha boots?

Boots. Boots skyddar hästen från trampskador, kan användas vid all typ av ridning, körning och även vid transport. Boots kan vara tillverkade i gummi, konstläder eller neopren. Gummiboots kan förorsaka skav hos en del hästar.

Vilken storlek på boots till häst?

Om hovarna är väldigt understuckna med låg trakt och utstickande ballar så påverkar de passformen i bootsen, som blir lite trängre baktill. Ta hänsyn till detta även när du mäter hovens längd och letar efter rätt storlek boots till din häst. Tänk också på att du mäter varje hov som du ska passa in boots till.

När ska man använda boots?

Boots skyddar hästen från trampskador, kan användas vid all typ av ridning, körning och även vid transport. Boots kan vara tillverkade i gummi, konstläder eller neopren.

Varför boots i hagen?

Boots är ett bra hjälpmedel för att förhindra balltramp eller andra trampskador på hovar eller kronrand och kan användas både vid ridning, transport och i hagen. Speciellt om hästen går broddad i hagen är bootsen ett enkelt och bra skydd mot skador.

Hur man lindar en häst?

How to: Linda ben

  1. Börja med ett rent och torrt ben.
  2. Lägg på en padd om du önskar.
  3. Överlappa padden och se till att den sitter slätt mot benet utan att dra för hårt.
  4. Se till att lindan är rätt rullad och du behöver kanske provlinda så att kardborren hamnar på utsidan av benet när du avslutar.

Share this post