Allmänning

Hur lar jag min hund att apportera?

Hur lär jag min hund att apportera?

  1. Det första steget är att lära hunden hålla.
  2. Korrigera om hunden vill släppa apporten genom ett lätt stöd under käken.
  3. Förläng tiden hunden håller apporten.
  4. Stegra genom att hunden ska gå vid sidan av dig bärandes apporten.
  5. Stegra ytterligare genom att träna inkallning med apporten i munnen.

Hur får man hunden att komma tillbaka med bollen?

Så snart den släpper bollen den har i munnen, kasta boll nummer 2 och plocka upp boll nummer 1. Repetera fram tills dess att din hund börjar lära sig att hämta tillbaka bollen och släppa den vid dina fötter.

Hur tränar man med dummy?

För att rikta fokus utåt istället för mot föraren kan man t ex använda en dummy, som man lägger framför hunden. När hunden kommit in i position och har fokus mot dummyn – låt hunden få ett “apport” eller ett “varsågod”.

Varför leker inte min hund?

Valpar är lekfulla av naturen och tackar sällan nej till en lekinvit. Har du en vuxen hund du inte lekt med tidigare kan du få kämpa lite hårdare inledningsvis. Välj ett sätt att leka som ni båda tycker är kul – och ge inte upp om din hund inte är helt med på noterna vid första försöket.

Hur länge ska man leka med valpen?

Relationen mellan hund och ägare utvecklas också av lek. Det vanligaste är att man leker mycket med valpen, men hundar i alla åldrar mår bra av att leka. Det behövs ofta bara korta stunder av lek för att kommunikationen och samspelet ska utvecklas. Ge dig och din hund tid för lek varje dag!

Är det viktigt att hundar leker med andra hundar?

Hur viktigt det är för en hund att få träffa andra hundar varierar mellan olika hundar. För en ung och lekfull hund är umgänget med andra hundar ofta viktigt. Detta både för att hunden ska utveckla ett bra språk och för den stimulans och möjligheter till lek som det ger.

Share this post