Rekommendationer

Maste man ha grus i akvariet?

Måste man ha grus i akvariet?

En allt för ljus botten kan göra fiskarna skygga och därför är oftast ett något mörkare grus att föredra. Kornstorleken beror på om man skall ha växter eller inte i akvariet, men också på vilka fiskar man väljer.

Hur ska Doppvärmaren sitta?

Placera doppvärmaren i motsatt hörna som pumpen och i bakkant. Vilken temperatur du skall använda är beroende av vilka fiskar du skall ha. Fast över lag är temperaturer mellan 22-27 grader vanligt. Se till att inte sätta i kontakten förrän hela doppvärmaren är täckt med vatten, annars kan den bränna itu.

Måste man ha luftpump i akvarium?

Luftpumpar och syrepumpar för akvarium. Luftpumparna är mestadels till för att skapa dekorativa installationer i akvariet och tillföra luftbubblor samt öka syresättningen i vattnet vid behov.. En del akvarium drivs av luftpumpar. Det är membranpumpar som står utanför akvariet och pressar in luft genom en smal slang.

Vad är Bottensubstrat?

Bottensubstrat är ett populärt bottenmaterial för akvarium där man istället för akvariegrus använder sig av pressad lera (soil), bränd lera, vulkansten osv. Syftet är att få näringsrik botten för akvarieväxter.

Varför Syresten i akvarium?

Under nattetid är en luftpump med syresten en fördel för akvariet eftersom växter utan ljus inte producerar syre, men fortsätter att konsumera syre. I akvarium där de finns få växter bidrar syrestenen till extra syresättning och en god vattenrörelse på ytan.

Vad gör en Syresten?

Syrestenar skapar små syrebubblor i din hydroponbehållare när luft tvingas genom dem. Bubblorna gör att det upplösta syret sprids i större volym i ditt system.

Vilken sand är bäst i akvariet?

Vissa fisksorter kan föredra en viss kornstorlek på sanden men mest handlar det om hur du vill att akvariet ska se ut. Den mest lättskötta sanden har en kornstorlek på 2-5mm, grövre gör det svårare för växterna att ta upp näring och rota sig.

Share this post