Rekommendationer

Vad behover en Ogonfransgecko?

Vad behöver en Ögonfransgecko?

Ögonfransgeckon trivs bra i rumstemperatur och behöver därför inga värmekällor. 22-26°C brukar vara perfekt för geckon och temperaturen får gärna sjunka några grader under natten. Det du ska ha koll på är om temperaturen stiger då det ej bör överskrida 28°C då geckon är känslig mot värme och kan lätt bli uttorkad.

Hur ofta mata Ögonfransgecko?

Utfodra på kvällen; unga ödlor bör matas dagligen medan vuxna ödlor inte behöver matas varje dag (tre gånger i veckan rekommenderas av många ägare).

Vad kan Ögonfransgecko äta?

I naturen livnär sig ögonfransgeckos främst av mogna frukter, nektar, pollen och blommor; men jagar då och då insekter och annat smått.

Hur ofta ska man mata en Gecko?

Dräktiga leopardgeckos och ungar ska utfodras minst varannan dag. Vuxna leopardgeckos ska utfodras minst 2 gånger i veckan.

Vad äter Ögonfransgecko?

Pröva mosad frukt eller barnmat på burk; de gillar ofta banan, persika, nektarin, aprikos, papaya, mango, päron och passionsfrukt. Utfodra på kvällen; unga ödlor bör matas dagligen medan vuxna ödlor inte behöver matas varje dag (tre gånger i veckan rekommenderas av många ägare).

Kan Ögonfransgecko bitas?

Ödlan kan leva ett normalt och friskt liv utan sin svans. Det är sällan en crested gecko bits, men visst kan även dem göra det och oftast då av en anledning. Därför ska man hantera sin ödla försiktigt, inte klämma eller tvinga den till sig, utan låta den ta sig framåt på eget initiativ.

Hur ofta ska man mata Ögonfransgecko?

De ska ha fri tillgång på CGD (pulverblandningen) och insekter 2 ggr i veckan. Dom ska däremot inte ha just mjölmask 2 ggr i veckan utan det är mycket bättre om du köper t. ex dubiakackerlackor eller syrsor.

Hur stort terrarium behöver en Ögonfransgecko?

Ett par (2 honor) kan bo i ett Exo Terra Terrarium på 45 x 45 x 60 (LxBxH), eller en trio (2 honor och 1 hane) i ett 60x45x60, även om större är bättre. En hane av ögonfransgecko bör hållas borta från andra hanar eftersom de tenderar att slåss.

Kan Ögonfransgecko äta frukt?

Du kan ge frukt allt från en gång i veckan till en gång i månaden. Jag vet att vissa här inne matar sina geckos med mycket frukt med god framgång, men det är också väldigt sött. Så för mycket kan orsaka fetma efter en tid, och vissa geckos har ett enormt sötsug och vägrar äta cgd efter att ha fått för mycket frukt.

När är en Ögonfransgecko fullvuxen?

Ciliatusen kan bli ca 20cm, ungefär hälften är svansen. Väger som fullvuxen ca 45 – 50gram och man tror att de kan bli ungefär 15 – 20år.

Hur tar man hand om en Ögonfransgecko?

Det bästa fodret som finns tillgängligt för ögonfransgecko är Crested Gecko Diet som är ett komplett foder speciellt utformat av denna typen av ödla. Om du utfodrar med detta behöver du inte utfodra med något annat eftersom det är en komplett diet.

Hur stora blir Ögonfransgecko?

Ögonfransgecko eller fransgecko (Correlophus ciliatus) har fått sitt namn ifrån de fransliknande hudflikar de har runt ögonen. Det är en relativt stor geckoödla med en längd på cirka 20 centimeter.

Share this post