Allmänning

Kan vattenskoldpaddor ata tomat?

Kan vattensköldpaddor äta tomat?

Mina sköldar åt sallad, banan, gurka, tomat, paprika, persika, plommon, kiwi. Kanske inte så mycket du kan odla av det, men det är ju bara att testa och se vad de äter. Ett tips, mina älskade daggmask!

Kan sköldpaddor äta vattenmelon?

Medelhavssköldpaddor behöver över huvud taget inte äta någon frukt. Vintertid räcker ofta inte det upplagrade D-vitaminet som bildas under utevistelse under sommarhalvåret till för sköldpaddans behov. Därför bör ett D3-vitaminpreparat strös på maten.

Vad kan man mata sköldpaddor med?

Skötsel av vattensköldpadda – utfodringen

  • Romansallad, frisésallad, ruccolasallad, maskrosblad.
  • Vattenväxter kan med fördel utgöra en del av grönsaksfodret. Vattenväxter är lättodlade och utgör även en miljöberikning för sköldpaddan.

Kan sköldpaddor äta vindruvor?

Blomblad är ofta omtyckt av sköldpaddor, och de klara färgerna kan ofta locka en nödbedd sköldpadda att äta. Lämpliga blommor är t ex hibiskus, rosor, geranium. Lämpliga frukter att bjuda är: jordgubbe, hallon, körsbär, plommon, honungsmelon, fikon, vindruvor, päron, persika, apelsin, fikon, mango, grapefrukt.

Hur man sköter sina sköldpaddor?

Sköldpaddan trivs bäst i en miljö där värmen varierar mellan 28-35 grader dagtid. Nattetid ska det vara mellan 20-30 grader. Temperaturen får aldrig understiga 15 grader. Den tid på året som sköldpaddan måste vistas inomhus måste den ha tillgång till ett mycket stort uppvärmt terrarium/utrymme.

Vad får sköldpadda inte äta?

Undvik vissa grönsaker och frukt Tänk på att frukt innehåller mycket socker, och att sköldpaddstarmen inte är konstruerad för att bearbeta mycket socker. Frukt ska alltså ges i mycket små mängder. Medelhavssköldpaddor behöver över huvud taget inte äta någon frukt.

Vad kan landsköldpaddor äta?

Gräs, grönsaker och hö De flesta av våra vanliga grässorter, ogräs och sommarblommor är alldeles utmärkt utfodring för en landsköldpadda. Har man inte möjlighet att låta sköldpaddan gå ute under sommaren, så kan man i stället själv gå ut och plocka olika blad, gräs och blommor.

Share this post